Datum: 06-06-2023 - 07:49
10
dec
'21
Vrienden van Munnekeweij zorgen voor kerstsfeer in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Vrienden van Munnekeweij
Foto's Redactie BON

'Vrienden van Munnekeweij' zet Woonzorgcentrum in het (kerst)licht. (foto's)

Ieder jaar wordt rond de kersttijd een kerststal opgebouwd in het Atrium bij het Zorgcentrum Munnekeweij. Aan het eind van 2020 werd in Munnekeweij geconstateerd dat de kerststal en bijbehorende kerstgroep nu toch echt op was. Niet verwonderlijk omdat de tot die datum gebruikte kerststal afkomstig was van de St. Jozefkerk en ruim 40 jaar meeging. Vanuit het Woonzorgcentrum kwam...

het verzoek aan de Vrienden van Munnekeweij om een nieuwe kerststal te mogen aanschaffen. Vrijwilligers Kees Duivenvoorden en Martien Does gingen aan de slag met hout om zelf een nieuwe Kerststal te bouwen. Samen zijn zij daar 100 uur mee bezig geweest. Ook een nieuwe achtergrond als decor werd eigenhandig geschilderd.

Gezocht en gevonden werd vervolgens een nieuwe Kerstgroep. Deze bestaat uit 11 beelden van ca. 80 cm. hoog. Bij de voorbereidingen voor de Kersttijd in Munnekeweij bleek dat ook de kerstboom zijn beste tijd te hebben gehad en werd ook daarvoor een verzoek ingediend om een nieuwe kunstkerstboom, compleet met verlichting te mogen aanschaffen. Ook dit verzoek werd gehonoreerd en daarmee gefinancierd door de Vrienden Van Munnekeweij.

Het is inmiddels een traditie dat de Vrienden van Munnekeweij hun warme verbondenheid en een gebaar van vriendschap met de cliënten van het zorgcentrum laten zien. Om die reden werd op vrijdag 10 december 2021 aan elke bewoner een kerststuk aangeboden. Juist in deze dagen is de behoefte aan warme en aandacht groot. Warmte en aandacht van elkaar, de familie en vrienden. Dus ook de Vrienden van Munnekeweij.

Tijdens een korte bijeenkomst in het Atrium bood het bestuur van de Stichting Vrienden van Munnekeweij symbolisch zowel de kerststal als de kerstgroep over aan Munnekeweij . Bestuurslid Willeke Duivenvoorden stak de verlichting aan.

Vervolgens werd door Piet Broekhof het eerste kerststuk aangeboden aan Mevrouw Gerda Leenderts. Twee vrijwilligers zorgden er verder voor dat deze kerststukken bij alle cliënten op de kamers en de verpleegafdeling werden bezorgd.

Het fraaie kleurrijke kerststuk laat zien dat we, vanuit de dorpsgemeenschap van Noordwijkerhout, ons verbonden voelen met de cliënten van Munnekeweij. Voorzitter Siem Nulkes sprak de hoop uit dat ook zij “hartverwarmende en kleurrijke" dagen mogen beleven.

Meer informatie of ook Vriend van Munnekeweij worden?: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's BON.