Datum: 05-07-2022 - 02:40
09
dec
'21
Tuinbouw Battle: Leerlingen groep 8 St. Victorschool verkopen zelfgekweekte tulpen voor KIKA. (foto's)
Geschreven door Sint Victorschool

Tuinbouw Battle: Leerlingen groepen 8 St. Victorschool verkopen zelfgekweekte tulpen voor KIKA. (foto's)

De Tuinbouw Battle is een project van Greenport Duin- en Bollenstreek. Zij werken samen met Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin– en Bollenstreek (onderdeel Economic Board Duin- en Bollenstreek) en het Yuverta mbo Aalsmeer. In de Tuinbouw Battle wordt de leerlingen alles verteld over de tulp: waar komt hij vandaan, hoe wordt hij geteeld, wat gebeurt er in de bollensector en waar gaan de tulpen naar toe?...

De Tuinbouw Battle geeft in een aantal lessen een beeld van de dynamische wereld achter deze meest verkochte bloem. De leerlingen konden in films zien waar de tulp zijn oorsprong heeft, wat de bollensector doet om aan mooie tulpen te komen en waar de tulpen worden afgezet. 

Leerlingen groepen 8 St. Victorschool.
De groepen 8 van de St. Victorschool hebben middels een online lesprogramma ook deel genomen aan de Tuinbouw Battle en ontvingen op 15 november hun eigen mobiele teeltkar. De opdracht en de uitdaging voor de kinderen daarbij was om hun tulpenbollen in de weken daarna te verzorgen en tot (bijna) bloei te brengen in hun eigen klaslokaal.

In de tussentijd werd er, naast het verzorgen, door de kinderen gezocht naar een goed doel. Want de volgende opdracht luidde: de tulpen te oogsten als de tijd tijd daar rijp voor was en in bosjes te verpakken, om vervolgens de bosjes tulpen te verkopen en de opbrengst daarvan te bestemmen voor een goed doel.

De leerlingen konden hun voorkeur kiezen uit de zes zelf bedachte goede doelen. Met de meeste stemmen gelden werd KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij) uitgekozen, waar de opbrengst van de tulpenverkoop naar toe zal gaan.

De verkoop is donderdagmiddag 9 december voor de deur van de Victorschool van start gegaan, waarbij Eva van der Kwast van Greenport Duin- en Bollenstreek en ouders van de kinderen van de school de gelegenheid kregen om de bosjes tulpen te kopen. De uiteindelijke opbrengst zal later nog bekend worden gemaakt.

Foto's BON.