Datum: 23-01-2022 - 07:58

08
dec
'21
'Schoenendoosactie' leerlingen brugklas Leeuwenhorst een groot succes.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

'Schoenendoosactie' leerlingen brugklas Leeuwenhorst een groot succes.

De Schoenendoosactie (voorheen Actie4Kids) deelt al 27 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen met spulletjes zoals schoolmateriaal, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel uit aan kinderen in nood. Afgelopen jaar mochten we als organisatie GAiN maar liefst 45.301 schoenendozen ophalen. We hebben ze uitgedeeld aan kinderen in Togo, Sierra Leone, Roemenië, Moldavië en de vluchtelingenkampen...

in Griekenland (Mavrovouni en Kara Tepe). De 'Schoenendoosactie' is een project van GAiN: een organisatie die mensen helpt om zélf te helpen. GAiN heeft een internationaal netwerk en een ruim aanbod aan hulpverleningsprojecten.

Talloze kerken, scholen, bedrijven, gezinnen en vrijwilligers in Nederland en België helpen ieder jaar weer via GAiN hun medemens in nood, waar ook ter wereld. Ook in 2021 hebben leerlingen van de brugklas van het Teylingen College Leeuwenhorst zich ingezet voor de Schoenendoosactie en dat is een groot succes geworden.

De leerlingen van de brugklas hebben het fantastische bedrag van maar liefst € 7113,08 opgehaald. Een bedrag waar iedereen super trots op is. Met dit bedrag heeft men de schoenendozen kunnen vullen met alle essentiële benodigdheden en hebben wij ook nog een grote donatie kunnen doen aan de Schoenendoosactie.

Alle schoenendozen zijn ingepakt en op transport gezet. Ruim 260 kinderen hopen de leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst blij te maken met een gevulde schoenendoos. Hierbij wil men iedereen bedanken die een gulle gift heeft gedaan voor deze geslaagde actie.

Foto's PR.