Datum: 23-01-2022 - 07:29

05
dec
'21
Bewust in de Bieb: Hoogbegaafdheid herkennen.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bewust in de Bieb: Hoogbegaafdheid herkennen.

Op vrijdag 17 december van 9.30-11.00 uur geeft specialist begaafdheid en talentcoach Annette Damman een lezing over hoogbegaafdheid bij kinderen bij de Bibliotheek in Noordwijkerhout. Ouders die met begaafdheid te maken hebben zitten soms met vragen waar niet direct een antwoord op te krijgen is. Deze ochtend geeft inzichten waardoor ouders die warme, bekrachtigende volwassene voor het kind kunnen zijn...

Vaak vallen deze kinderen op door ‘lastig gedrag’, ze laten thuis ander gedrag zien dan op school, zijn slim zijn maar dat is op school niet terug te zien en soms lijken ze lui. Thuis stellen ze grote levensvragen, maar op school moeten ze verlengde instructie volgen. Ze kunnen motorisch onhandig zijn en vinden weinig aansluiting bij andere kinderen.

Wanneer een kind slim is wil het niet zeggen dat daarmee het succes vanzelf volgt. Slimme kinderen zijn niet anders, maar hebben wél iets anders nodig. Het is belangrijk hen goed in beeld te krijgen om op juiste manier te kunnen begeleiden.

Deze ochtend gaat over de kenmerken van begaafdheid en er worden praktische tips gegeven zodat ouders weten wat ze juist wel of niet moeten doen. Annette Damman vindt het belangrijk de omgeving, ouders en leerkrachten bewust te maken van vroegtijdige signalen.
 
‘Het is belangrijk vroegtijdig het juiste te doen, zodat kinderen hun groei en blijheid kunnen behouden en zich kunnen ontwikkelen tot die enorme krachtbron die zij zijn.’ Deelname kost €2,50 voor leden en €3,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl 

Praktische informatie
Bewust in de Bieb | Hoogbegaafdheid herkennen
Datum: vrijdag 17 december
Tijd: 9.30-11.00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwijkerhout
Kosten: €2,50 leden | €3,50 niet-leden
Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl 

Foto PR.