Datum: 23-01-2022 - 07:25

05
dec
'21
Dierenhoeve zonder elektriciteit na diefstal stroomkabel in Noordwijkerhout
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Dierenhoeve zonder elektriciteit na diefstal stroomkabel.

Afgelopen nacht is er een lange stroomkabel gestolen bij hoofdgebouw/kapel van de Bavo, deze zorgde er voor dat de Kinderboerderij De Dierenhoeve vanuit dit gebouw van stroom werd voorzien. Zondagochtend  werd door vrijwilligers van de Dierenhoeve ontdekt dat de elektriciteit was uitgevallen, na een zoektocht wat de oorzaak was werd de diefstal van de stroomkabel ontdekt. Helaas is er op zondag niet...

zo snel een dergelijke stroomkabel ter vervanging voorhanden. De gevolgen zijn niet fijn voor de Dierenhoeve en de dieren als bewoners, een aantal daarvan zitten onder een warmtelamp zoals de slangen en de baardagamen.

Maar ook niet fijn voor het Koffiehuis waar de vriezer met producten is uitgevallen en alle andere apparatuur ook niet werkt zonder stroom. Het Koffiehuis blijft dus daarom helaas dicht vandaag. De Dierenhoeve hoopt dat er zo snel mogelijk weer elektriciteit aanwezig kan zijn, men heeft al geprobeerd om contact te leggen met de projectontwikkelaar van het Bavo-terrein. 

Mochten er getuigen zijn van de diefstal dan vraagt men dit melden bij de politie. De Dierenhoeve roept ook iedereen op, die rondom de Dierenhoeve wandelt, om een oogje in het zeil houden en bij onraad de politie te bellen.

Foto BON.