Datum: 06-07-2022 - 12:40
27
nov
'21
VVSB leidt onnodige nederlaag tegen ODIN’59. (uitslagen+stand)
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB leidt onnodige nederlaag tegen ODIN’59. (uitslagen+stand)

Ondanks verzorgd aanvallend voetbal heeft VVSB verzuimd zichzelf te belonen met broodnodige punten. ODIN’59 profiteerde maximaal van niet adequaat genoeg handelen van de thuisploeg en kwam op de juiste momenten op voorsprong. Sam Aarts verschalkte de Noordwijkerhouters in de eerste helft. Danny Bakker zorgde met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker, maar deze werd kort daarna...

alweer teniet gedaan door de winnende treffer van Ahmed al Mahdi.

VVSB opende sterk in de wedstrijd tegen ODIN’59. Met goede kansen voor Richelo Fecunda en Raygivano Dompig (paal) trachtte de equipe van Wilfred van Leeuwen de gasten te overrompelen. En zeker in de eerste helft was hier bij vlagen sprake van. Toch kwamen de Noordwijkerhouters op achterstand. Op aangeven van Niels Jager schoot Sam Aarts de bal achter doelman Thom Jonkerman.

VVSB liet zich niet bij de pakken neerzitten. Met name Bert Steltenpool kreeg na een half uur twee opgelegde kansen om de score weer gelijk te trekken. De spits van VVSB kon bij zijn eerste kans de bal net niet genoeg raken om doelman Joost Meendering te verschalken.

Even later kreeg de aanvalsleider de bal ietwat ongelukkig aangespeeld en schoot hij hierdoor over het doel van ODIN’59. Ook Jayson Halman had zijn nieuwe ploeg op gelijke hoogte kunnen zetten, maar doelman Meendering wist zijn oude teamgenoot van scoren af te houden.

In de tweede helft bleven de kansen langere tijd uit totdat Danny Bakker enige ruimte kreeg. Vanaf de rechterkant krulde de technicus met zijn vertrouwde linker de bal in de lange hoek. VVSB kon weer vertrouwen tanken, maar dit was voor korte duur.

Aarts was er aan de linkerkant langs en kon Ahmed al Mahdi in het strafschopgebied bereiken. De aanvaller van ODIN’59 draaide om zijn as heen en schoot onverbiddelijk raak. Het slotakkoord van VVSB was voor Peet van der Slot. Uit een voorzet van Dompig kopte de invaller recht in de handen van doelman Meendering.

VVSB – ODIN’59 1-2: 23. Aarts 0-1, 66. Bakker 1-1, 68. Al Mahdi 1-2.
VVSB: Thom Jonkerman; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout (78. Ivan Spijkstra), Gino Demon; Lars Rauws, Danny Bakker, Wout Heemskerk (78. Brooklyn van Doorneveld); Raygivano Dompig, Bert Steltenpool (73. Peet van der Slot), Jayson Halman (58. Felitciano Zschusschen).

Tekst: Stefan van den Burg (klik hier voor het terugkijken van de wedstrijd).

Foto screenshot doelpunt VVSB + uitslagen + stand in de fotogalerij.