Datum: 23-01-2022 - 08:00

27
nov
'21
Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.

Rob Kool (gepensioneerd politieman) en Rob Arts (boswachter bij het AWD) uit Noordwijkerhout, nemen in april (8) 2022 deel aan de Rotary Challenge en vormen daarbij het team 'Rob 2 for Gambia'. Beide heren hebben in hun leven mooie reizen op andere continenten meegemaakt. Ze hebben gezien dat welvaart en welzijn een niet vanzelfsprekende zaak is. Heel veel mensen moeten iedere dag, 7 dagen in de week...

en 365 dagen in het jaar knokken voor hun bestaan. Kansen zijn er niet voor iedereen. Soms moet je wat geluk hebben dat iemand je een steuntje in de rug geeft om een stap in de goede richting te kunnen maken.

De deelname aan deze Rotary Challenge is voor de mannen de ultieme gelegenheid om mensen, via de opbrengst aan het goede doel Stichting Scholenplan Gambia van de Challenge, een steuntje in de rug te geven. Wat is er niet mooier om talentvolle jonge meiden te laten studeren om de kansen te vergroten in hun leven.

Anderzijds is een rit van ruim 7000 kilometer dwars door Afrika één groot avontuur. Gedreven, beleven en laten leven zijn de sleutelwoorden voor deze Noordwijkerhouters. Op Vrijdag 8 april 2022 vertrekt een karavaan met auto’s naar Gambia. In Gambia worden de auto's afgestaan en geveild voor het goede doel. De karavaan bestaat uit goede tweedehands auto’s die in Gambia bij opbod worden verkocht.

In de auto’s worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals schoolspullen en medische materialen meegenomen. De opbrengst is zoals eerder aangegeven voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoud scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia.

De nadruk ligt op het 'Excellent Student Program' daar worden meisjes die goed kunnen studeren, maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteunt. Goede studentes worden in staat gesteld om door te leren, zelfs tot en met de universiteit.

Een (Nederlandse) contact- en vertrouwenspersoon, Marloes Kok, van de stichting regelt alle zaken die te maken hebben met de studies van de meisjes en houdt toezicht dat iedere (gesponsorde) euro op de juiste plaats terecht komt. 

Deelname van de teams aan Rotary Challenge gaan als volgt.
De teams, waaronder team 'Rob 2 for Gambia', schaffen zelf een auto aan. Deze auto wordt door het team naar Banjul, de hoofdstad van Gambia, gereden. De tocht duurt maar liefst 24 dagen. Rob & Rob willen proberen alle aan de auto gerelateerde kosten, totaal ongeveer € 6500,- te laten sponsoren. De overige kosten (reis en verblijf) betalen we zelf.

Giften / sponsoring:
ABN / AMRO NL80ABNA 0887 9176 23 tnv R.H.Kool

Gevraagde medische hulpgoederen:

* Voor nadere informatie: Rob Kool 06 55777041

* Medische hulpgoederen voor een dokterspost in Nouamghar, Mauritanië.

Basismaterialen voor een medische post in Boulounoir.

* Medische artikelen voor het Lamin Health Centre.

Nadere informatie:

* Over de organisatie: https://www.rotarychallenge.nl

* Over de projecten: https://www.rotarychallenge.nl/category/projecten/

* Stichting scholenplan: https://www.rotarychallenge.nl/stichting-scholenplan-gambia/

* Overige mediaberichten: https://www.blikopnoordwijkerhout.nl