25
nov
'21
Campagneteam 'Fietsverlichting AAN' aanwezig bij Sportpark De Boekhorst. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Campagneteam 'Fietsverlichting AAN' aanwezig bij Sportpark De Boekhorst. (foto's)

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar en zeker als het donker is. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Hiervoor is de campagne AAN in het donker ontwikkeld in opdracht van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland). De campagne 'Fietsverlichting AAN' maakt onderdeel uit van de aanpak 'Maak een punt van nul'. Met deze aanpak...

doet men een appel op alle weggebruikers, organisaties, scholen, instellingen en bedrijven, om zo verkeersveilig gedrag tot norm te maken in Zuid-Holland. Van oktober tot december 2021 wordt er in veel Zuid-Hollandse gemeenten aandacht besteed aan deze campagne, met de inzet van onder meer campagneteams. 

Op woensdagmiddag 24 november was er een campagneteam, in samenspraak met de gemeente Noordwijk, van 16.00 uur tot 20.00 uur aanwezig bij de fietsenstalling van Sportpark De Boekhorst. Op woensdagmiddag/avond komen veel kinderen op de fiets om naar de training te gaan en dat was voor het campagneteam een mooi moment om aandacht te vragen en te controleren voor een goede fietsverlichting. 

Was de verlichting in orde, dan kreeg je een sleutelhanger mee. Werkte de verlichting niet goed, dan werd een setje 'thuiskomertjes' meegegeven, losse lampjes om veilig mee naar huis te kunnen fietsen. Het campagneteam heeft ook kinderen een verlichtingsquiz laten invullen, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Voor meer informatie over de campagne klik hier.

Foto's BON en folders campagne.