22
nov
'21
Palliam organiseert filmavond in het Victorhuis in Noordwijkerhout.
Geschreven door Pallium

Palliam organiseert filmavond met 'Green Book' in het Victorhuis.

Op vrijdagavond 26 november organiseert Palliam een filmavond met de film 'Green Book' in het Victorhuis. De start van de film is 20.00 uur, het Victorhuis is vanaf 19.30 uur open. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest...

onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip.

Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ´blanke´ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over de plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er bestaat een bijzondere vriendschap.

Waar: Victorhuis, Sporkenhout 12 2211 PL Noordwijkerhout
Wanneer: Vrijdag 26 november 2021
Start film: Uiterlijk 20.00 uur / inloop vanaf 19.30 uur
Duur film: ca. 124 minuten
Bijdrage film: Vrijwillig
Aanmelden via: www.palliam.nl