Datum: 05-12-2021 - 01:59

   

24
nov
'21
Actie 'Walk4light' van Fiene, Iefke en Lenne bij start avond4daagse al een groot succes. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Actie 'Walk4light' van Fiene, Iefke en Lenne bij start avond4daagse al een groot succes. (foto's)

Fiene (11), Iefke (10), en Lenne (6) Hogervorst uit Noordwijkerhout hebben alle drie de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Retinitis pigmentosa is een ernstige oogaandoening die c.a. 5000 mensen in Nederland langzaam het zicht ontneemt. Voor deze oogziekte, die ontstaat door een genetische afwijking, is nog geen behandeling. 'Er mee leren leven' is waar deze 5000 mensen het mee moeten doen....

Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap grote vooruitgang boekt, zodat behandelingen binnen handbereik lijken te komen. In Amsterdam UMC willen toponderzoekers een innovatieve gentherapie ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen.

Voor dit onderzoek is helaas onvoldoende geld beschikbaar. Daarom kwamen de drie meiden Fiene, Iefke en Lenne samen met hun vader en moeder Dave en Lieneke Hogervorst uit Noordwijkerhout in actie met een inzameling onder de naam Walk4light. 

Het plan was om in de laatste week van november met het gezin een avond4daagse in het donker te gaan lopen en zich daarvoor te laten sponsoren door iedereen die de familie Hogervorst en het goede doel een warm hart toedraagt. Hiermee wilden ze geld inzamelen en aandacht vragen voor de fundraiser van professor dokter Camiel Boon.

Dinsdagavond 23 november ging de avond4daagse met de eerste wandelavond van start op de Brink in Noordwijkerhout voor een rondje om het Oosterduinsemeer. In totaal gingen er inclusief de familie Hogervorst dertig wandelaars van start. Helaas kon de groep mensen i.v.m. de corona- en veiligheidsmaatregelen niet groter zijn, maar ze hebben zich allemaal wel laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden.

Het doelbedrag van de familie Hogervorst was bij aanvang van de actie € 20.000,- en nu dinsdagavond 23 november is bij de start van de avond4daagse door sponsoring en veel donaties het prachtige bedrag van maar liefst € 35.525,- al opgehaald.

Ondanks dat de actie nog niet ten einde is willen Fiene, Iefke, Lenne, Dave en Lieneke Hogervorst iedereen alvast heel hartelijk bedanken voor alle sponsoring, donaties en ondersteunde acties.

Naast de wandel4daagse liepen er nog twee andere acties voor hetzelfde goede doel. De statiegeldflessenactie van de Prinsenhof, de school van Fiene, Iefke en Lenne, zorgde voor een inzameling van maar liefst 4105 lege flessen en dat bracht uiteindelijk het mooie bedrag van € 910,50 op voor de actie.

De 3e actie was Jump4Light en werd op woensdag 17 november georganiseerd bij en door Jumpin' Noordwijk. Tijdens de Jump4light kon er 2 uur lang gejumpt worden, waarbij de gehele opbrengst naar Walk4light ging. Het was een geslaagde avond met een grote opkomst. Jumpin' Noordwijk heeft in totaal € 399,- opgehaald en heeft dit bedrag zelf afgerond naar € 500,-. 

Met deze nu al fantastische opbrengst leveren de familie Hogevorst en alle gulle gevers, een geweldige bijdrage aan de financiering van een baanbrekend onderzoek naar de ontwikkeling van een behandeling voor de progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa. Heeft u nog geen donatie gedaan? Nou dat kan nog steeds, klik hier.

De organisatie van actie Walk4Light (klik hier voor meer info) hoopt ook navolging te vinden in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland. Met elkaar kunnen we het benodigde bedrag van c.a. € 800.000,- bij elkaar verzamelen.

Foto's BON en PR.