Datum: 05-12-2021 - 02:08

   

21
nov
'21
Steun Jolanda Duindam bij de inzameling voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. (donatie, verkoop kerstkaarten)
Geschreven door Jolanda Duindam

Steun Jolanda Duindam bij de inzameling voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. (donatie, verkoop kerstkaarten)

Op 18 november was het Wereld Alvleesklierkankerdag. Twee jaar geleden stond de wereld van Jolanda Duindam volledig op zijn kop: Ik kreeg de diagnose Alvleesklierkanker. Van de één op de andere dag werd ik uit de maatschappij getrokken. Wat was nog mijn toekomst? Waarom werd ik voor de keuze gesteld: "Wel of niet meedoen aan een onderzoek"…

terwijl ik gewoon de beste behandeling wilde die er was? Om die moeilijke tijd van onderzoek en behandeling door te komen, ben ik wenskaarten gaan maken.

Met lange termijndoelen kon ik niets meer, maar door mijn zelfgemaakte kaarten had ik een doel voor de dag. Er was immers altijd wel iemand jarig, iemand om te bedanken, beterschap of sterkte te wensen. Daarnaast zorgde het creatief bezig zijn voor afleiding en ontspanning.

En nu, twee jaar later, kan ik zeggen: “Het gaat goed met mij.” En dat geeft hoop. Niet alleen hoop voor mij, maar ook hoop voor mensen die strijden tegen deze (nog) meest dodelijke vorm van kanker. Strijd met mij mee, door mijn zelfgemaakte kaarten (dit keer kerst- en nieuwjaarskaarten) te kopen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf door hier een donatie te doen > KLIK HIER.

Met mijn actie wil ik geld inzamelen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker, zodat door wetenschappelijk onderzoek de beste behandeling voor iedereen beschikbaar wordt en gewerkt wordt aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Het onderzoek waar ik aan meedoe, is nog maar het begin…

Alvast heel erg bedankt, Jolanda Duindam.

Deltaplan Alvleesklierkanker
Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Foto's Jolanda Duindam.