19
nov
'21
Vul een schoenendoos en geef een schat.
Geschreven door Schoenendoosactie

Vul een schoenendoos en geef een schat.

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee? Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes zoals schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. Vorig jaar...

gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. De jongens en meisjes in deze landen namen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst.

Kinderen in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

In de actiefolder leest u meer over de Schoenendoosactie: hoe het werkt, en wat er in de doos mag. Bel met Ria (0252-376160) en u ontvangt deze folder. Voor o.a. het transport van de dozen is een vrijwillige bijdrage van € 5,00 per doos nodig. 

Het inleveren van de schoenendoos kan op vrijdag 26 november tussen 19.00 en 19.30 uur op de Brink in Noordwijkerhout.

Folder schoenendoosactie.