Datum: 30-09-2023 - 06:10
14
nov
'21
Prins Chapeau en Prinses Ciconia het nieuwe Prinsenpaar der Keiebijters in Noordwijkerhout.
Geschreven door CV De Keiebijters
Foto's Redactie BON

Prins Chapeau en Prinses Ciconia het nieuwe Prinsenpaar der Keiebijters.

Gezien de ontwikkelingen met het coronavirus, kon het niet uitblijven dat de regering de maatregelen zou gaan aanscherpen. Dat dit directe gevolgen voor de Carnavalsvereniging De Keiebijters zou hebben was al snel duidelijk en daarom werd er voor een alternatief gekozen om toch een Prinsenpaar kenbaar te maken. Op vrijdag 12 november j.l. heeft de prinsencommissie middels een rondrit...

in een spiksplinternieuwe Touringcar van de firma Brouwer op een ludieke manier ervoor gezorgd dat er aanwijzingen door Raad van Elf leden verzameld konden worden over het nieuwe Prinsenpaar.

Na wat rondzwervingen kwam de Raad van de Keiebijters bij elkaar op de locatie van de Boekhorstruiters waar de aanwijzingen moesten gaan onthullen wie toch het nieuwe Prinsenpaar zouden zijn.

Helaas waren de aanwijzingen nog te onduidelijk en kon het alle kanten opgaan zodat de uitbater van de locatie voor wat versnaperingen ging zorgen die later gebracht werden door twee gemaskerde individuen die naar later bleek twee eigen leden waren uit de vereniging.

Het waren namelijk Bram Duivenvoorde en Daphne Verdegaal, zij presenteerde zich als het nieuwe 57ste Prinsenpaar der Keiebijters. Zij zijn de opvolgers van het jubileumpaar Prins Nounours en Prinses Curiosa die twee jaar lang met veel plezier regeerden over het Keiebijtersrijk.

Prins Chapeau, Bram Duivenvoorde is 28 jaar oud en is al enige jaren lid als ondersteunende Keiebijters (OKB). De Prinsennaam komt omdat de opa van Bram de Noordwijkerhoutse bijnaam ‘Hoed’ had en door dit te vertalen naar het Frans, wordt dat ‘Chapeau’.

Prinses Ciconia, Daphne Verdegaal is 24 jaar oud en zij is als oud-dansmarietje nu de trainster van onze mini dansgarde. Haar Prinsessennaam komt van haar opa, Jan Verdegaal en zijn Noordwijkerhoutse bijnaam is ‘Ooievaar’ door deze bijnaam te vertalen naar het Latijns, krijg je Ciconia.

Voor meer informatie zie de website www.dekeiebijters.nl en Facebook-pagina Keiebijters.

Foto+filmpje Marc van der Molen.