Datum: 05-12-2021 - 03:41

   

13
nov
'21
Sinterklaas met een Pepernotencorso verwelkomd in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Sinterklaas met een Pepernotencorso verwelkomd in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)

Het was nog wel even spannend of de intocht van Sinterklaas door de coronamaatregelen nog wel door kon gaan, maar gelukkig voor de kinderen viel de Sinterklaasintocht er buiten. Om 13.30 uur kwam de Sint met zijn Pieten aan in de Dorpsstraat van Noordwijkerhout. Voor het VVV-kantoor werd de Sint welkom geheten door burgemeester Wendy Verkleij en kinderburgemeester Tess van Eijk en gezamenlijk...

knipten zij het lint door, om daarmee het startsein te geven voor de druk bezochte rondrit van de Sint door het centrum van het dorp met zijn eigen Pepernotencorso. In de corso-optocht was een Pietenband, een DJ-Piet en een aantal Pieten verplaatsten zich met allerlei verschillende voertuigen.

Natuurlijk liepen er ook vele Pieten tussen publiek voor het uitdelen van Sint-vlaggetjes en zakjes pepernoten aan de kinderen. De Sint is daarmee weer in het land, tijd voor de kinderen om de schoen te mogen zetten.

Wedstrijd
Naast de rondgang op 13 november was er dit jaar ook een wedstrijd “Raad welk lied dit is?”. Bij 11 winkeliers in het dorp hangt in de etalage een afbeelding van een Sinterklaasliedje. Raad om welk liedje het gaat en vul dit in op het wedstrijdformulier. Dit is af te halen bij het VVV in de Dorpsstraat.

Heb je alles ingevuld en heb je de tekening aan de voorzijde mooi ingekleurd, lever dan het formulier voor 27 november in bij WenSon cadeauwinkel aan de havenstraat. Met deze wedstrijd zijn mooie cadeaus van Sinterklaas te winnen.

Foto's en filmpje BON.