Datum: 08-12-2021 - 11:16

   

13
nov
'21
Vrienden zorgen ook dit jaar weer voor een flinke cheque voor de Witte Kerk. (foto's)
Geschreven door Stichting Vrienden van de Witte Kerk

Vrienden zorgen ook dit jaar weer voor een flinke cheque voor de Witte Kerk. (foto's)

Ieder jaar overhandigt de Stichting Vrienden van de Witte Kerk op de Dag van de Witte Kerk een cheque aan de Kerkrentmeesters. Normaal gesproken wordt het geld voor deze cheque binnengehaald door bijdragen van De Vrienden, donateurs en door de evenementen die worden georganiseerd. Aangezien er in het afgelopen jaar maar één evenement kon doorgaan, is het geld voor deze cheque voornamelijk...

te danken aan 'De Vrienden' van de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Zij zorgen voor een financiële injectie die in zijn geheel naar het onderhoud van de Witte Kerk gaat. En zij zorgen ervoor dat de Stichting normaal gesproken leuke, spraakmakende en verrassende evenementen kan organiseren die ook weer geld in het laatje brengen.

Kortom: zonder Vrienden geen Stichting Vrienden van de Witte Kerk en geen financiële bijdrage aan het gebouw dat ons allen ter harte gaat: De Witte Kerk! Door de coronamaatregelen kon helaas vandaag de Dag van de Witte Kerk met de speurtocht helaas niet doorgaan, maar was er wel de overhandiging van de cheque aan Ds. Esmeralda Mandemaker.

Penningmeester Leon Floor van St. Vrienden van de Witte Kerk overhandigde na de korte speech van voorzitter Jos van den Burg de cheque van € 3000,- over aan dominee Esmeralda Mandemaker. Zij was daar, namens iedereen die De Witte Kerk een warm hart toe draagt, zeer verguld mee en het prachtige bedrag zal zeker goed besteed gaan worden.

Volgend jaar hoopt de Stichting de plannen toch weer uit de ijskast te kunnen halen en iedereen weer te ontvangen in de kerk tijdens de door hun georganiseerde evenementen. Wie ook een financiële bijdrage wil leveren zodat de kerk het onderhoud krijgt dat ze verdient, dat kan. Alle informatie hierover kunt u vinden op www.vriendenvandewittekerk.nl.

Foto's BON.