Datum: 08-12-2021 - 11:50

   

11
nov
'21
Officiële opening eerste beweegtuin van de gemeente Noordwijk in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Officiële opening eerste beweegtuin van de gemeente Noordwijk in Noordwijkerhout. (foto's)

Op donderdag 11 november werd om 13:00 uur de nieuwe beweegtuin op de hoek Pilarenlaan en Parnassialaan officieel in gebruik worden genomen. De wethouders Dennis Salman en Sjaak van den Berg en de verschillende initiatiefnemers en partners namen door het beoefenen van de toestellen de beweegtuin officieel in gebruik. Elke maandagmorgen van 10.00 uur t/m 11.00 uur, is er bij deze beweegtuin...

aan de Pilarenlaan 4 een sportles onder begeleiding van de Buurtsportcoach van Sportbedrijf Noordwijk. Deze wekelijkse sportles is bedoeld voor de oudere inwoners van de gemeente Noordwijk van 50 jaar en ouder.

Tijdens deze sportles, zullen er op een laagdrempelige wijze oefeningen worden aangeboden op gebied van balans, spierversterking, lenigheid en samenwerking. Naast de wekelijkse sportles onder begeleiding, is de beweegtuin 7 dagen per week open voor iedereen op eigen initiatief!

Officiële partners van beweegtuin zijn: Fysiopraktijk Meiland, Fysiopraktijk Lünnemann, Sportakkoord voor meer en beter bewegen, de Buurtsportcoaches en Marja Maaijen initiatiefneemster van de beweegtuin. En een woord van dank aan Karin Meiland van NZLokaal voor het indienen van een motie waardoor de komst van de beweegtuin extra ondersteuning kreeg.

Foto's BON.