Datum: 08-12-2021 - 11:39

   

10
nov
'21
Kerkenveiling 3.0 H.Willibrordus parochie (o.a. H.Hartkerk De Zilk) een groot succes, ook voor de Voedselbank.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kerkenveiling 3.0 H. Willibrordus parochie (o.a. H. Hartkerk De Zilk) een groot succes, ook voor de Voedselbank.

In de H. Willibrordus parochie houden we al sinds jaar en dag de traditionele kerkenveilingen. Nee, hierbij wordt de kerk echt niet geveild maar we veilen allerlei goederen waar de parochianen maar al te graag op bieden. Hele gezellige avonden en goed voor de onderlinge cohesie maar ook voor de financiën van de parochie. Het zal niemand verbazen dat deze veilingen ook in 2021 niet door konden gaan...

vanwege het coronavirus. Vandaar dat de drie gezamenlijke comités wederom bij elkaar zijn gaan zitten en een Kerkenveiling 3.0 hebben bedacht.

In september hebben alle parochianen de catalogus ontvangen en daaruit gretig besteld. Inmiddels hebben we dan ook al twee bezorgrondes achter de rug en gaan we in begin december alleen nog de hyacinten-op-pot en kerstbomen bezorgen.

Maar het mooiste is dat deze actie een pracht bedrag van ruim € 80.000,- heeft opgebracht. Een compliment voor alle betrokkenen. Ook heel mooi is dat we voor de Voedselbanken zowel Boodschappentassen als Landwinkel pakketten hebben kunnen schenken; daar waren ze zeer blij mee.

Uiteraard hopen we in 2022 weer de reguliere veilingen te kunnen organiseren maar deze actie heeft in ieder geval bewezen dat we 'Samen Sterk Staan'.

Foto’s (Rob van Reisen): Pastoor Bosma bij de te distribueren artikelen en overhandigt de tassen aan de Voedselbank.