Datum: 19-08-2022 - 04:20
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
09
nov
'21
Sinterklaasintocht gaat door, regelpieten in Noordwijkerhout. (filmpje)
Geschreven door Noordwijkerhout Centrum

Sinterklaasintocht gaat door, regelpieten in Noordwijkerhout. (filmpje)

Het was nog even spannend, maar de intocht van Sinterklaas gaat door! Dat weten we zeker, we zagen regelpieten in Noordwijkerhout. Zij hebben de laatste dingen geregeld, de pepernoten, de straat is opgemeten, de burgemeesters komen. Nou, kijk maar, ze hebben er een filmpje van gemaakt (lees meer). Op zaterdag 13 november trekt een Pepernotencorso als een bonte stoet aan versierde voertuigen...

en natuurlijk een Pietenband, door het centrum van Noordwijkerhout.

Route
Om 13.30 uur zal de Sint met zijn gevolg aankomen in Noordwijkerhout. Het Pepernotencorso start op de Brink en gaat direct door. I.v.m. de nieuwe coronamaatregelen is er geen ontvangst op het gemeentehuis.

Burgemeester mevrouw Verkleij en Kinderburgemeester Tess van Eijk openen het Pepernotencorso waarna de route door het centrum van Noordwijkerhout volgt.

De route gaat via de Dorpsstraat- Havenstraat-Marktplein-Hoogstraat-Viaductweg-Dorpsstraat-Zeestraat. De route is lang genoeg om een goede verspreiding van de bezoekers te bewerkstelligen. De rondgang door het dorp zal tot ongeveer 15.30 uur duren.

Vlag Uit
Wij roepen de bewoners die langs de route wonen op om de vlag uit te hangen, een Sint vlag of de nationale driekleur, alles is prima. Het moet er in ieder geval feestelijk uitzien. Tenslotte komen de Sint en Pieten maar één keer per jaar aan in Noordwijkerhout. Een feest maken, dat kunnen ze wel in Noordwijkerhout.

Wedstrijd
Naast de rondgang op 13 november is er dit jaar ook een wedstrijd “Raad welk lied dit is?”. Bij 11 winkeliers in het dorp hangt in de etalage een afbeelding van een Sinterklaasliedje. Raad om welk liedje het gaat en vul dit in op het wedstrijdformulier. Dit is af te halen bij het VVV in de Dorpsstraat.

Heb je alles ingevuld en heb je de tekening aan de voorzijde mooi ingekleurd, lever dan het formulier voor 27 november in bij WenSon cadeauwinkel aan de havenstraat. Met deze wedstrijd zijn mooie cadeaus van Sinterklaas te winnen.