Datum: 08-12-2021 - 09:41

   

09
nov
'21
Fiene, Iefke, en Lenne Hogervorst geven op Prinsenhof startsein inzameling statiegeldflessen voor actie Walk4light.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Fiene, Iefke, en Lenne Hogervorst geven op Prinsenhof startsein inzameling statiegeldflessen voor actie 'Walk4light'

Op 21 oktober maakten we hier op BON melding van het initiatief van Dave en Lieneke Hogervorst, die samen met hun dochters Fiene, Iefke en Lenne, geld inzamelen voor onderzoek naar progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa.  Fiene, Iefke en Lenne hebben alle drie de oogziekte Retinitis Pigmentosa en gaan met hun vader en moeder, en hopelijk meer mensen, een avondvierdaagse in het...

donker lopen onder de naam 'Walk4light'. (zie hieronder voor het nieuwsbericht van 21 oktober).

09-11-2021: Fiene, Iefke, en Lenne Hogervorst geven op Prinsenhof startsein inzameling statiegeldflessen voor actie 'Walk4light'.
Fiene, Iefke en Lenne zijn alle drie leerlingen van de Prinsenhof en toen men op deze school van de actie 'Walk4life' hoorde, heeft men actie ondernomen om ook iets te gaan betekenen voor dit goede doel. Er is een statiegeldflessen inzamelingsactie (mogen ook statiegeldbonnen zijn) in het leven geroepen en de gehele opbrengst gaat dan natuurlijk naar 'Walk4light'.

Kinderen kunnen in de ochtend statiegeldflessen meenemen en die dan deponeren in de speciale zakken bij hun eigen klas op de Prinsenhof. Er wordt precies bijgehouden hoeveel er per klas wordt ingezameld en de kinderen van de klas met de meeste ingezamelde lege flessen krijgen dan de eeuwige roem toebedeeld en wat leuks.

Mochten er familieleden, vrienden, buren of kennissen zijn die geen kinderen op de Prinsenhof hebben, dan kunnen deze mensen hun lege flessen altijd kwijt bij één van de kinderen van de Prinsenhof. Zij leveren de flessen of bonnen graag voor u in.

Dinsdagmiddag 9 november gaven Fiene, Iefke en Lenne het startsein van de actie, waarbij er op de eerste dag gelijk al een grote winkelwagen vol met lege statiegeldflessen werd ingeleverd. De actie duurt tot 19 november en tussendoor kunt u de inzamelingsstand zien op het raam van de Prinsenhof op de Langevelderweg. Op 22 november wordt de eindstand bekendgemaakt.

21-10-2021: Familie Hogervorst loopt avond4daagse 'Walk4light' om geld in te zamelen voor onderzoek progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa.

Wij zijn Fiene (11), Iefke (10), en Lenne (6) Hogervorst uit Noordwijkerhout en hebben alle drie de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Retinitis pigmentosa is een ernstige oogaandoening die c.a. 5000 mensen in Nederland langzaam het zicht ontneemt.

Voor deze oogziekte, die ontstaat door een genetische afwijking is nog geen behandeling. 'Er mee leren leven' is waar deze 5000 mensen het mee moeten doen. Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap grote vooruitgang boekt, zodat behandelingen binnen handbereik lijken komen te liggen. 

In Amsterdam UMC willen toponderzoekers een innovatieve gentherapie ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen. Voor dit onderzoek is helaas onvoldoende geld beschikbaar. Daarom komen WIJ als familie Hogervorst uit Noordwijkerhout in actie, doet u mee?

De actie een avond4daagse Walk4light in het donker!
In de laatste week van november gaan wij Dave en Lieneke Hogervorst met onze dochters Fiene, Iefke en Lenne een avond4daagse in het donker lopen, onder de naam Walk4light, om aandacht te vragen voor de fundraiser van professor dokter Camiel Boon.

We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de financiering van een baanbrekend onderzoek naar de ontwikkeling van een behandeling voor de progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa. Wil je ons helpen? Nou dat kan zeker, je helpt ons het meeste door te sponsoren. (klik hier)

Wil je graag meelopen, meld je dan z.s.m. aan (klik hier)! Er is een beperkt aantal plekken. Het is belangrijk dat we goed zicht houden op hoe groot de groep mensen wordt i.v.m. veiligheidsmaatregelen en mogelijk benodigde vergunning.

De dagen/avonden dat er gelopen wordt zijn van dinsdag 23 november t/m vrijdag 26 november van 18.30 uur tot 20.00 uur en de start is op de Brink in Noordwijkerhout. 

De organisatie van actie Walk4Light (klik hier voor meer info) hoopt ook navolging te vinden in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland. Met elkaar kunnen we het benodigde bedrag van c.a. € 800.000,- bij elkaar verzamelen.

Foto boven BON. Foto's onder PR.