08
nov
'21
Shantykoor ’t Bollenhart brengt paasgroet in Noordwijkerhout.
Geschreven door Shantykoor ’t Bollenhart

Shantykoor ’t Bollenhart viert 20-jarig bestaan. (foto's)

Zondag 7 november was het precies 20 jaar geleden dat Shantykoor ’t Bollenhart voor de eerste keer repeteerde in De Parade van de Sjaan. Dit jubileum werd op feestelijke wijze samen gevierd. In zijn toespraak refereerde voorzitter Jaap Beunder aan het ontstaan van het koor. In 2001 namen twee Noordwijkerhouters het initiatief om een Shantykoor op te richten: Henk Heemskerk en Aad van den Burg....

De Pierus brothers waren al bekend in Noordwijkerhout als goede zangers en met Aad en Piet Duivenvoorden, Arjan van Berkel en Bob Kors was de muziek snel geregeld. Eén oproep in de krant was genoeg om 24 zangers bij elkaar te krijgen. Shantykoor ‘t Bollenhart was geboren.

Het is mooi om te zien dat veel van deze mannen van het eerste uur nog steeds lid zijn van ons Bollenhart. Inmiddels bestaat het koor uit ruim 50 zangers en dat aantal groeit nog steeds. 

De mede-oprichter en voorzitter van het eerste uur Henk Heemskerk prikte een feestelijke ballon door, waaruit een schitterende Glossy tevoorschijn kwam. Voor alle leden, vrienden en sponsors is er een jubileum-glossy gemaakt waarin de verhalen en de vele foto’s van 20 jaar Shantykoor ’t Bollenhart zijn opgetekend.

Na een daverend applaus voor de samenstellers werd de middag voortgezet met een hapje en een drankje. Shantykoor ‘t Bollenhart hoopt volgend jaar nog meer aandacht aan hun jubileum te kunnen geven. 

Foto's PR.