Datum: 27-11-2021 - 01:14
06
nov
'21
Meer dan 400 vogels ingeschreven voor 63e Onderlinge tentoonstelling van De Kolibri in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Burgemeester Wendy Verkleij opent 63e Vogeltentoonstelling De Kolibri. (zaterdag en zondag geopend + foto's).

Van vrijdagavond 5 november t/m zondag 7 november wordt de 63e onderlinge vogeltentoonstelling van De Kolibri Noordwijkerhout en omstreken gehouden. De inschrijving van de vogels is vlotjes verlopen. Het resultaat mag er zijn, want er zijn meer dan 400 vogels voor de tentoonstelling ingeschreven. Zoals elk jaar leeft iedere vogelliefhebber toe naar deze jaarlijkse tentoonstelling. Een tentoonstelling wordt in een...

paar dagen georganiseerd, maar er gaat al lange tijd aan voorbereiding vooraf. De Kolibri mag zich gelukkig prijzen met een grote groep actieve leden die meehelpen om een prachtig resultaat neer te zetten.

Burgemeester Wendy Verkleij kreeg de eer om de vogeltentoonstelling te openen, waarbij ze aangaf dit nog nooit te hebben gedaan maar wel heel erg leuk vond. De burgemeester maakte ook twee prijswinnaars bekend: Karel Verweij uit Noordwijk met een Bondskruis voor de 'Lizard geel schimmel cap' en Mark Geerlings uit Noordwijkerhout met de mooiste vogel een 'Rietgors pop'. (zie foto's)

U bent dit weekend nog van harte welkom om de vogels te bekijken op zaterdag 6 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 7 november 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is natuurlijk gratis. Locatie Gebouw de Duinklievers, Wagenmakerswerf 4 (nabij Marktplein) te Noordwijkerhout.

Er zijn borden geplaatst om u de weg te wijzen naar de mooiste vogelshow van de Bollenstreek bij Vogelvereniging De Kolibri. In verband met de corona-maatregelen zullen we bij binnenkomst wel controleren op vaccinatie of recent testbewijs. 

U kunt ook informatie over ons en de tentoonstelling vinden op onze website www.dekolibri.com 

Foto's BON.