Datum: 27-11-2021 - 00:49
04
nov
'21
Rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder: Ben je nog op de goede weg in Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen?
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten.

Op donderdag 25 november 2021 organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk en Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Wij nodigen hen van harte uit om door middel van een rit met een rijinstructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij, geheel vrijblijvend, advies over bestaande problemen...

Rijvaardigheidscursus
De cursus is voor automobilisten van 50 jaar en ouder. De cursus is bedoeld om inzicht te verschaffen in het eigen verkeersgedrag en er wordt vrijblijvend advies voor eventuele verbeteringen aangereikt. In een ontspannen sfeer gaan de rijinstructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test.

Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. Tevens kunnen de cursisten hun gehoor- en gezichtsvermogen en het reactievermogen testen. De bewegingsactiviteiten zijn relevant voor goed deelnemen aan het verkeer. Ook wordt ingegaan op (nieuwe) verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidscursus voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeer en verkeersveiligheid aan bod.

Cursusinformatie
De rijvaardigheidscursus vindt plaats op 25 november 2021 in het clubgebouw van V.V. Noordwijk, Duinwetering 105 in Noordwijk. De ochtendcursus duurt van 9.00 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Inlopen en inschrijven kan een half uur voor de cursus. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middagsessie. De kosten bedragen € 15,-. Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf betalen.

Covid
Naar aanleiding van de nieuwe opgelegde coronamaatregelen vanuit de overheid hanteren we een toegangscheck. De toegang tot de cursus wordt alleen verleend op vertoon van een geldige QR-code.

Aanmelden
Aanmelden voor de rijvaardigheidscursus kan tot 10 november 2021 per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ten name van mevrouw D. van Kampen.

Bij het aanmelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres en of u in de ochtend of middag wilt deelnemen aangeven. Voor informatie kunt u bellen naar de gemeente Noordwijk, telefoon 071-3660399 of 06-11748807. 

Foto BON.