04
nov
'21
De Schelft (69): Wethouder Roberto ter Hark laat bouw tijdelijke De Schelft van start gaan. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

De Schelft (69): Wethouder Roberto ter Hark laat bouw tijdelijke Schelft van start gaan. (foto's)

Na een positieve commissievergadering over de toekomst van De Schelft ging men de volgende ochtend aan de slag met de komst van de tijdelijke Schelft. Deze hal moet er voor gaan zorgen dat verenigingen tussen 3 tot 5 jaar een onderdak hebben en hopelijk zal er dan tegen die tijd een nieuwe Schelft staan. Op donderdagochtend werd door Roberto ter Hark het officiële startsein gegeven in het bijzijn...

van veel vertegenwoordigers van de verenigingen die er gebruik van gaan maken en verschillende afgevaardigden uit de plaatselijke politiek. Het viel niet helemaal mee om het startsein te geven want het onthullingsdoek bleek vaster zitten dan verwacht, maar met enige hulp lukte het wethouder Ter Hark het presentatiedoek te onthullen. (zie foto's) De geplande opleverdatum is vrijdag 7 januari 2022.

Gebruikers tijdelijke hal
De verenigingen die van de tijdelijke hal gebruik gaan maken zijn Badmintonvereniging BKN, Handbalvereniging Northa, Carnavalsvereniging De Kaninefaaten, Toneelvereniging ODI, Muziekvereniging St. Jeanne ‘d Arc en de Harpe Davids. Met de gebruikers is overeenstemming over de grootte van de ruimten en over hoe het gebouw er aan de binnenkant uit moet komen te zien.

Aluminium gebouw
Het aluminium gebouw bestaat uit een sportzaal van 24 x 44 m. Het gebouw wordt 7 meter hoog. Naast de sportzaal komt een bijgebouw van ongeveer 900 m2 met onder meer 6 kleedkamers voor zowel sport en cultuur, een vergaderruimte, een kantine, een opslagruimte en een mindervaliden-toilet.

Terugkoopgarantie
De hal is aangekocht voor een bedrag van bijna 1,6 miljoen euro. De terugkoopgarantie bedraagt circa 200.000 euro na 5 jaar. De tijdelijke hal bestaat uit elementen die na het verwijderen van de hal weer opnieuw kunnen worden gebruikt. Een deel van de inventaris kan worden gebruikt in de nieuwe De Schelft.

Nooduitgangen
Door de aluminium constructie kunnen er voldoende nooduitgangen worden gemaakt. Deze zijn nodig om er evenementen in te kunnen organiseren, zoals bijvoorbeeld het carnaval. Met de aluminium constructie is het bovendien mogelijk om tijdens het carnaval een extra tent tegen de hal te plaatsen.

Parkeren
Er komen voldoende parkeerplaatsen die vanaf de Schelftweg zijn te bereiken. Voor de fietsers komt er een extra fietspad vanaf de rotonde naar de fietsenstalling.

Aanbesteding
Span-Tech gaat de tijdelijke hal bouwen. Span-Tech is een gerenommeerd en internationaal bedrijf en gespecialiseerd in de bouw van dit soort hallen.

Nieuwe De Schelft
De hal is tijdelijk en wordt afgebroken na de bouw van een nieuwe De Schelft. Op 10 november van dit jaar wordt er een besluit over het nieuwe gebouw verwacht.

Klik hier voor eerdere berichten over de brand en toekomst van De Schelft.

Foto's BON.