Datum: 31-03-2023 - 18:16
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

03
nov
'21
Steven Molenkamp van 'De Koetiller' start na 'De Dwarse' in Voorhout, met 'De Centenbrug' in Bennebroek zijn 3e cafetaria. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Steven Molenkamp van Cafetaria's 'De Koetiller' en 'De Dwarse' nu ook eigenaar van 'De Centenbrug' in Bennebroek. (foto's)

Ook in deze voor o.a. de horecabedrijven moeilijke coronatijd denken ondernemers toch ook weer positief vooruit. Zo ook eigenaar Steven Molenkamp van Cafetaria De Koetiller in de Havenstraat, hij nam in februari 2017 Snackbar De Koetiller van zijn schoonvader Willem Kaptein over. Sindsdien zorgt hij met een flinke uitbreiding van het assortiment en een nieuwe...

uitstraling van het interieur er voor dat Cafetaria De Koetiller klaar is voor de toekomst. Begin dit jaar deed er zich een mooie mogelijkheid voor om een bestaande cafetaria over te nemen in de Herenstraat van Voorhout.

Steven greep deze kans met beide handen aan en toverde het bedrijf en pand met succes in een mum van tijd om en maakte er sinds 19 augustus zijn 2e vestiging 'Cafetaria De Dwarse' van. (vernoemd naar de bijnaam van Voorhouters De Dwarsdrijvers)

Het is wel kort na de uitbreiding van zijn nieuwe vestiging in Voorhout maar opnieuw deed zich, via pandeigenaar en oud-Noordwijkerhouter Peter Kales, een unieke gelegenheid voor om een derde cafetaria te kunnen toevoegen aan het bedrijf van Steven. Het betreft Snackbar 'De Centenbrug' in Bennebroek die leeg staat sinds het overlijden van de vorige eigenaar Wim Keur in november vorig jaar.

De snackbar is een begrip voor de inwoners en de bezoekers van Bennebroek, waar iedereen het karakteristieke witgeschilderde pand kent voor het halen snacks. Steven kijkt al uit naar het moment dat de zaak open kan. De snackbar bestaat al sinds 1961 en wordt nu heel grondig verbouwd (zie foto's), waarbij alleen de buitenmuren nog overeind blijven staan en er wordt een nieuw terras gerealiseerd aan de kant van de Leidsevaart.

De geplande openingsdatum is, als alles meezit met de verbouwing, dinsdag 1 februari 2022. Maar op dit moment is het zelfs lastig om de koeling op tijd geleverd te krijgen, men is afhankelijk van de levering van materialen uit China. De naam 'De Centenbrug' blijft bestaan voor de nieuwe cafetaria, die is alom bekend bij iedereen en Bennebroekers hebben geen bijnaam net zoals in Noordwijkerhout en Voorhout. 

Steven runt straks drie cafetaria's en weet al dat zijn steun en toeverlaat Sjors Blase vaak achter de toonbank in Bennebroek te zien zal zijn. Ook gaat hij zelf rouleren tussen zijn drie cafetaria’s in Noordwijkerhout, Voorhout en Bennebroek. De redactie van BON wenst Steven en zijn gehele crew veel succes en plezier met de nieuwe aanwinsten.

Foto's BON en PR.