Datum: 21-05-2022 - 08:06
01
nov
'21
Madelief Post van Judo Team Bollenstreek 2e op het NK -15.
Geschreven door Judoteam Bollenstreek

Madelief Post van Judo Team Bollenstreek 2e op het NK -15.

Zaterdag 30 oktober stonden drie judoka’s van Judo Team Bollenstreek op de judomat in het topsportcentrum in Leek. Voor de jongens en meiden onder de 15 jaar was er het Nederlands Kampioenschap. Madelief Post, Tim van Steijn en Anna Warmerdam hadden zich daar tijdens het Zuid-Hollands Kampioenschap voor geplaatst. Helaas mocht Anna niet deelnemen. Zij was bij de weging te zwaar...

en werd daarom gediskwalificeerd. Hoofdcoach Johan Zagers: ,Dit is natuurlijk heel zuur voor haar. In onze aanloop wisten we dat ze vrij hoog in het gewicht zat en daarom een risico genomen dat ze te zwaar zou wegen. Judoka’s mogen van mij niet afvallen, we hebben geprobeerd op gewicht te blijven. Helaas is dat niet gelukt’.

Bij de jongens -66 categorie stond Tim van Steijn klaar om te knokken. Een moeilijke categorie waar veel talent zit. Tim wist zijn eerste partij overtuigend te winnen. De andere partijen kwam hij moeilijk tot zijn pakking om te kunnen domineren in het gevecht. Uiteindelijk wist Tim knap 9de te worden van Nederland.

Bij de meiden -40 kilogram stond Madelief op de mat. Ze wist haar eerste partij overtuigend te winnen door een houdgreep. Madelief: ‘het waren zware wedstrijden. Ik had al sinds de corona tijd niet meer gejudood op een toernooi en in de tussentijd van leeftijdscategorie veranderd.

Sinds de zomer train ik ook bij een regionaal training centrum in Den Haag. Hier gaan alle judoka’s naartoe die wat meer ambitie hebben dan alleen clubjudo. Ik denk dat mij dit wel heeft geholpen bij het voorbereiden op dit NK’.

Madelief wist tot haar eigen verbazing zich te plaatsen voor de finale. In de finale kwam ze Indy Pannegieter tegen. ‘Het was een spannende finale die beide kanten op kon gaan.

Madelief liet aanvallend judo zien, maar moest uiteindelijke haar meerdere erkennen nadat ze tegen haar derde straf was aangelopen. Jammer, maar wat een geweldig resultaat!’ aldus een trotse coach.

Foto PR.