01
nov
'21
St. Jeanne d’Arc start scholenproject om kinderen te enthousiasmeren voor het maken van muziek. (foto's)
Geschreven door Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc
Foto's Redactie BON

Leerlingenorkest Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc wint 1e prijs Sastival 2021.

Na een jaar van afwezigheid door corona deed het Leerlingenorkest van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc onder leiding van Daphne Heins en Bas Geerlings op zaterdag 30 Oktober in Noordwijkerhout mee aan het SAStiVAL. Dat werd meteen een groot succes! Na een geweldig optreden en een spannende jurering wonnen zij de eerste prijs in categorie niveau 1/2 en werden zij winnaar van de dag...

Trots en blij namen de leerlingen en dirigent de prijs en de wisselbeker in ontvangst. Met een gemiddeld cijfer van een 8,45 prees de jury het leerlingenorkest met hun intonatie, ritmiek, dynamiek en presentatie. Een geweldig resultaat.

Spannend
Voor een aantal leerlingen uit het leerlingenorkest was het hun eerste officiële festival. Best wel spannend want een professionele jury beoordeelt het orkest. De leerlingen gaven een geweldig optreden en alle spanning viel van hun schouders toen het geweldig resultaat bekend werd gemaakt. Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc is ontzettend trots op hun leerlingen.

SAStiVAL
Het SAStiVAL is een festival voor leerlingenorkesten, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van november. Het wordt georganiseerd door Christelijke harmonievereniging Crescendo Sassenheim. Ieder orkest speelt een zelf in te vullen programma van 20 minuten en kiest hieruit een te beoordelen werk.

Naast dit werk wordt ook de algemene uitvoering meegenomen in de beoordeling, welke wordt gedaan door een onafhankelijke, professionele jury. Ieder orkest krijgt van hen een opbouwend verslag van het optreden.

Lijkt het jou ook wel wat zo’n gezellige muzikale dag en samen gaaf muziek maken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden! Kijk op www.stjeannedarc.nl voor meer informatie.

Foto's PR