Datum: 16-05-2022 - 21:19
30
okt
'21
Mad Science op basisschool de Prinsenhof. (foto's)
Geschreven door Prinsenhof

Mad Science op basisschool de Prinsenhof. (foto's)

Donderdag 28 oktober was een bijzondere dag op basisschool de Prinsenhof. Deze school gaat dit jaar een accent leggen op wetenschap- en techniekonderwijs. En om dit feestelijk te openen kwam er een ‘professor’ van de organisatie Mad Science langs om voor en met de kinderen allerlei proefjes te doen. Zo werd bijvoorbeeld meneer Ping (een pingpongbal) omhoog geblazen door de professor. Maar meneer Ping...

wilde langer en hoger in de lucht blijven. Samen met een kind werd meneer Ping de lucht in geblazen door een föhn. Maar… het kan nog hoger. Vervolgens kwam er een bladblazer tevoorschijn. Deze blies, met veel herrie, de pingpongbal nog hoger. Dit tot grote hilariteit bij de kinderen! Vervolgens mochten 2 kinderen een gootsteenontstopper vasthouden waar een wc rol omheen zat.

De bladblazer blies de wc rollen boven de kinderen af. Het leken net grote, witte serpentineslierten. En zo werden verschillende soorten proefjes gedemonstreerd. De kinderen waren enorm onder de indruk van 'de kracht van lucht' en waren betrokken door de geweldig enthousiaste professor.

Na deze spetterende opening zal er dit jaar nog verschillende keren lessen gegeven worden vanuit de Techniektorens die reeds op school zijn. Ook zal Mad Science in de lente nog een keer terugkomen om in iedere klas een workshop te geven.

Foto's PR.