Datum: 05-12-2021 - 03:37

   

28
okt
'21
Dagboek verhuizing Dierenhoeve (4): Ondertekening overeenkomst aankoop grond In Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dagboek verhuizing Dierenhoeve (4): Ondertekening overeenkomst aankoop grond en Pesthuis. (foto's)

Er zijn ondertussen achter de schermen grote stappen gezet om eindelijk, na jaren van onderzoeken en plannen maken, de verhuizing van de Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve ook zichtbaar in gang te zetten. Eerst verhuist men naar een tijdelijke locatie zoals eerder al op BON bericht, dan naar de nieuwe locatie en dat is de grond rondom het Pesthuis en naast de Engelse Tuin. In samenspraak...

met het bestuur van de Dierenhoeve gaan we hier op BON een dagboek over de verhuizing bijhouden, om u goed op de hoogte te houden over de verdere stappen en ontwikkelingen. Onder ieder nieuw dagboek-item staan de al eerder verschenen nieuwsberichten over de verhuizing en alles wat daar mee  te maken heeft.

Dagboek 4 > 28-10-2021: Ondertekening overeenkomst aankoop grond en Pesthuis. (foto's)

De bouw van de nieuwbouwwoningen op Landgoed in den Houte verloopt voorspoedig en naderen nu al de omgeving van het Pesthuis. Donderdagochtend vond onder zeer zonnige weersomstandigheden een officieel moment plaats, aan de voorkant van het ondertussen zeer bekende en al flink beschreven Pesthuis op het Landgoed, oftewel op het oude Bavoterrein. 

In oktober 2020 stemde de gemeenteraad in met het raadsvoorstel van het college van B&W met daarin de verkoop van het Pesthuis en de omliggende gronden voor € 350.000,- aan de drie partners van 'Het Welzijnsplein': Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve, BSO/Kinderdagopvang de Palmboom en Actor Consultancy. 

Donderochtend 28 oktober was er dus, in het bijzijn van alle partners en medewerkers en vrijwilligers van de Dierenhoeve, een officieel moment. Met het tekenen van de overeenkomst voor de aankoop van de grond en Pesthuis is deze definitief overgenomen van de gemeente Noordwijk.

Wethouder Sjaak van den Berg sprak en tekende namens de gemeente Noordwijk, Astrid Warmerdam en Martijn Bilars namens de Dierenhoeve, Koen Vermeulen en Martijn Geerlings van Kinderdagopvang Boerderijkids en Sam Holtes van Actor Consultancy tekenden ook als partners van het geheel. (zie foto's)

De vergunning voor de bouw van drie zorgappartementen in het Pesthuis (zie nieuwsitem) nadert zijn definitieve fase en dan kan de restauratie van start gaan. De verwachting is dat de nieuwbouw van de Dierenhoeve en het Kinderdagopvang Boerderijkids nadat alle procedures, waaronder een aanbesteding, zijn doorlopen halverwege volgend jaar in 2022 ook van start kan gaan.

Dagboek 3 > 12-10-2021: Kinderopvang Boerderijkids klaar voor de toekomst op Landgoed in den Houte. (foto's)

Dagboek 2 > 19-09-2021: Dierenhoeve viert nog één keer uitbundig feest op hun oude vertrouwde stekkie. (foto's)

D
agboek 1 > 04-09-2021: Dierenhoeve verhuist naar een tijdelijke plek voor definitieve nieuwe locatie. (foto's)

Foto's ondertekening BON.