Datum: 05-12-2021 - 02:23

   

28
okt
'21
Scooterrijder negeert stopteken en aangehouden op de Dorpsstraat. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Scooterrijder negeert stopteken en aangehouden op de Dorpsstraat. (foto's+ update politiebericht)

Update politiebericht 28-10-2021: Woensdagmiddag 27 oktober is om 16.45 uur een scooterrijder aangehouden op de kruising Dorpsstraat en Zeestraat. Een onopvallende politiewagen was daar ter plaatse voor een ander item toen er een scooterrijder hard en met veel geluid kwam aanrijden op de Dorpsstraat. De scooterrijder reed met flinke snelheid door het winkelende publiek, de aanwezige agenten besloten hem...

staande te houden. De scooterrijder stopte niet voor de agenten en probeerde langs het tweetal heen te rijden. Het lukte de agenten vervolgens toch om de scooterrijder met harde hand te laten stoppen.

De 16-jarige jongen uit Noordwijk verzette zich tegen de aanhouding, waarbij een agent licht gewond raakte. De jongen is vervolgens meegenomen en ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

De in beslag genomen beschadigde en mogelijk gestolen scooter had geen kentekenplaat en de 16-jarige bestuurder was niet in het bezit van een brommerrijbewijs. Meerdere politie-eenheden waren ter plaatse gekomen voor het incident. 

Foto's BON