Datum: 05-12-2021 - 02:46

   

26
okt
'21
Sinterklaas geeft reactie vanuit Spanje "Natuurlijk kom ik naar Noordwijkerhout, maar het gaat alleen even anders dit jaar".
Geschreven door Noordwijkerhout Centrum

Sinterklaasintocht dit jaar een Pepernotencorso door het centrum van Noordwijkerhout.

Dit jaar is een aankomst aan de haven door bouwwerkzaamheden aan de tijdelijke Schelft niet mogelijk. Het Sinterklaascomité van Noordwijkerhout Centrum is op zoek gegaan naar een alternatief dat ook nog eens zou voldoen aan de corona-maatregelen, zoals het verspreiden van de bezoekers. Jaarlijks trekt een grote stoet van versierde praalwagens en auto’s door ons mooie dorp Noordwijkerhout...

een evenement dat heel veel mensen naar ons dorp trekt. Dat bracht het Sinterklaascomité op een idee, een rondgang door het centrum van het dorp was de oplossing.

Op zaterdag 13 november zal een bonte stoet aan versierde voertuigen en natuurlijk een Pietenband, door het centrum van Noordwijkerhout trekken, net zoals met de Bloemencorso of met Carnaval.

Wij noemen het dan ook de Pepernotencorso, want die zijn er genoeg. Zoveel dat een grote groep pieten ook de zakjes met pepernoten uitdeelt aan de aanwezige kinderen.

Route
Om 13.30 uur zal de Sint met zijn gevolg aankomen op het gemeentehuis. Daar zal hij verwelkomt worden door de burgemeester, mevrouw Verkleij. De stoet verplaatst zicht daarna naar de Dorpsstraat- Havenstraat-Marktplein-Hoogstraat-Viaductweg-Dorpsstraat-Zeestraat.

De route is lang genoeg om een goede verspreiding van de bezoekers te bewerkstelligen. U wordt dan ook verzocht na de ontvangst op het gemeentehuis een plekje langs de route te zoeken. Zo kan iedereen genieten van de Sint en zijn pieten. De rondgang door het dorp zal tot ongeveer 16.00 uur duren.

Vlag uit
Wij roepen de bewoners die langs de route wonen op om de vlag uit te hangen, een Sint vlag of de nationale driekleur, alles is prima. Het moet er in ieder geval feestelijk uitzien. Tenslotte komen de Sint en Pieten maar één keer per jaar aan in Noordwijkerhout. Een feest maken, dat kunnen ze wel in Noordwijkerhout.

Wedstrijd
Naast de rondgang op 13 november is er dit jaar ook een wedstrijd “Raad welk lied dit is?”. Bij 11 winkeliers in het dorp hangt in de etalage een afbeelding van een Sinterklaasliedje. Raad om welk liedje het gaat en vul dit in op het wedstrijdformulier. Dit is af te halen bij het VVV.

Heb je alles ingevuld en heb je de tekening aan de voorzijde mooi ingekleurd, lever dan het formulier voor 27 november in bij WenSon cadeau winkel aan de havenstraat. Met deze wedstrijd zijn mooie cadeaus van Sinterklaas te winnen.