Datum: 05-12-2021 - 03:35

   

25
okt
'21
Vrienden van de Witte Kerk organiseren opnieuw een smakelijke actie 'Ga uit je pan!'.
Geschreven door Stichting Vrienden van de Witte Kerk

Het mysterie van de Witte Kerk: Wie lost het op?

Al meer dan 750 jaar staat de Witte Kerk als baken in het dorp. Zo’n eeuwenoud kerkje herbergt natuurlijk allerlei geheimen en geschiedenissen. Wat heeft zich allemaal afgespeeld onder de balken boven ons hoofd? Ze kraken en piepen maar houden toch al heel lang stand. Ze geven alle geheime gedachten die in de hoofden onder hen huisden niet prijs. Wat zouden we graag willen dat ze hun verhaal vertelden…

 

De kerk is een plek waar wordt gebeden, gezongen, en waar geboorte en dood en het leven ertussen in wordt beleefd. Maar af en toe wordt er vast ook gevloekt! Zoals in de tijd dat in het piepkleine celletje naast de kerktoren tijdelijk gevangenen werd geplaatst die in het naastgelegen Rechthuys waren veroordeeld. Wat heeft zich daar niet allemaal afgespeeld?

Dan al die levens van de mensen die onder de kerk en daarbuiten in de hof begraven werden. Van roemruchte en invloedrijke mensen in de kerk (de rijke stinkerds) tot de arme sloebers die hun plekje daarbuiten kregen, zij namen hun geheimen en verhalen in het graf mee.

De Vrienden zijn dol op verhalen en ze zijn gefascineerd door een plek in de kerk die een mysterie herbergt. De Vrienden willen graag met jullie hulp erachter komen wat het verhaal van die plek is. Op de Dag van de Witte Kerk gaat de deur op een kiertje open en mag je meedoen het raadsel op te lossen. En: daar blijft het niet bij want volgend jaar wordt de puzzeltocht nog vervolgd…

Kom op 13 november tussen 10.30 en 15.00 uur naar de kerk en doe mee! Vooraf aanmelden is niet nodig, de toegang is € 1,00 per persoon. Zoals gebruikelijk wordt op De Dag van de Witte Kerk door de Vrienden een cheque overhandigd aan de kerkrentmeesters. Deze gelden worden uitsluitend gebruikt voor het onderhoud van het kerkgebouw.

Stichting Vrienden van de Witte Kerk – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Volg ons ook op Facebook en Instagram!