Datum: 27-11-2021 - 00:36
24
okt
'21
Update aanleg Noordelijke Randweg Voorhout en fietsbrug Leidsevaart. (dronevideo oktober)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Update aanleg Noordelijke Randweg Voorhout en fietsbrug Leidsevaart. (dronevideo oktober)

De gemeente Teylingen is bezig met de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout. Deze weg vormt een nieuwe verbinding ten noordwesten van Voorhout. De Noordelijke Randweg zorgt voor een leefbaarder en verkeersveiliger centrum van Voorhout (Herenstraat) en een betere bereikbaarheid van Teylingen en de regio voor auto, fiets en openbaar vervoer. Met de aanleg van de randweg ontstaan ook...

nieuwe fietsverbindingen. De Spoorlaan (die nu doodloopt) wordt als fietspad doorgetrokken tot aan het nieuwe fietspad langs de randweg. Over de Haarlemmertrekvaart wordt na de aanleg van de randweg een nieuwe fietsbrug gemaakt, globaal in het verlengde van de Spoorlaan, zodat nieuwe, kortere en veilige verbinding ontstaat tussen Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout. (zie kaart, klik hier)

Eveneens onderdeel van het project is een maatregel op het grondgebied van de gemeente Noordwijk. Met de nieuwe aansluiting van de randweg op de N444, moet de huidige aansluiting van de Leidsevaart op de N444 (direct ten noorden van de Noordwijkerhoekbrug) komen te vervallen.

Hiervoor is een alternatief nodig dat is gevonden in het omleggen van de weg, achter het tuincentrum langs, tot aan de aansluiting van de Leeweg. Meer info over het project zie website gemeente Teylingen.

Afsluiting rijbaan N444 in weekend van 12 november, omleiding via N206-N443 Noordwijkerhout.
In het weekend van 12 november is één rijbaan van de N444 van Noordwijk richting Voorhout afgesloten voor autoverkeer. Verkeer van Noordwijk naar Voorhout wordt omgeleid via Sassenheim (N206 en N443/'s-Gravendamseweg Noordwijkerhout). Deze afsluiting is nodig voor de aanleg van de Noordelijke Randweg.

De rijbaan van Noordwijk naar Voorhout is afgesloten van:
* Vrijdag 12 november 20.00 uur t/m maandag 15 november 06.00 uur.
* Vanwege onvoorziene omstandigheden maken we mogelijk gebruik van een reserveweekend. Dit is vrijdag 19 november 20.00 uur t/m maandag 22 november 06.00 uur. 
* Fietsers worden om het werk heen geleid, via de afgesloten rijbaan van de N444.

Omleidingsroute via Sassenheim
Verkeer vanuit Noordwijk naar Voorhout wordt omgeleid via de N206 en N443/'s-Gravendamseweg Noordwijkerhout. De omleidingsroute staat met gele borden aangeven. De nood- en hulpdiensten worden langs het werk geleid.

Werkzaamheden
De parallelbaan / fietspad aan het zuidzijde van de N444 wordt verbreed. Hiervoor moet eerst het asfalt van de oude parallelbaan / fietspad verwijderd worden. Daarna wordt de nieuwe parallelbaan / fietspad aangelegd en geasfalteerd.

Uitstel werkzaamheden bij slecht weer
De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en worden ze opnieuw ingepland.

Dronevideo project oktober 2021 Heijmans.