Datum: 05-12-2021 - 03:49

   

24
okt
'21
Maak kennis met groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag op Landgoed Klein Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.
Geschreven door LandschappenNL

Maak kennis met groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag op Landgoed Klein Leeuwenhorst.

Heb jij ook zo genoten van de natuur tijdens de lockdown? In november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kan je in het hele land meedoen aan mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. Alles dit jaar staat...

in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Ook vindt de organisatie van de Natuurwerkdag het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis maken met natuur, en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken.

De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw nabije omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag. Denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen.

In Noordwijkerhout kunt u op zaterdag 6 november aan de slag op de Natuurwerkdag in en voor de natuur op Landgoed Klein Leeuwenhorst. Het landgoed is in particulier bezit en bestaat uit o.a. 35 hectaren bos. 

Inmiddels woont de 4e generatie op het landgoed en doen nu twee zussen het beheer. Met behulp van familie en vrienden wordt het bos onderhouden, beschermd en gekoesterd. Het is opengesteld zodat er dagelijks vele mensen van kunnen genieten.

In het huis Klein Leeuwenhorst woont Hermance met haar gezin, in het Stalhuis ernaast woont Adeline met haar gezin. Al jaren gaan zij het gevecht aan tegen de woekerende vogelkers. De zussen zijn dankbaar met alle hulp die hen geboden wordt op zaterdag 6 november.

Jonge bomen spitten of trekken zij eruit. Grote bomen worden geringd. Als materiaal heeft u een schop en handschoenen nodig. Als dank verzorgen de zussen voor koffie en thee en een lunch. Ze heten u van harte welkom. U kunt zich deze link aanmelden, klik hier.

Natuurwerkdag Landgoed Klein Leeuwenhorst
* Datum: zaterdag 6 november 2021
* Tijd: 10:30 - 16:30 uur
* Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, takkenril maken.
* Er is werk voor: Maximaal 40 personen (30 volwassenen, 10 kinderen), er zijn nog 16 plekken (8 volwassenen, 8 kinderen) over. (24 oktober)
* Koffie, thee, lunch: Koffie, thee, lunch is aanwezig
* Adres: Gooweg 45A, 2211 XW Noordwijkerhout
* Verzamelplek: Wij verzamelen bij het Stalhuis naast het grote huis.

Foto: Frederik Jacobovits de Szeged (Website Het Stalhuis)