21
okt
'21
Familie Hogervorst loopt avond4daagse 'Walk4light' om geld in te zamelen voor onderzoek progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Familie Hogervorst loopt avond4daagse 'Walk4light' om geld in te zamelen voor onderzoek progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa.

Wij zijn Fiene (11), Iefke (10), en Lenne (6) Hogervorst uit Noordwijkerhout en hebben alle drie de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Retinitis pigmentosa is een ernstige oogaandoening die c.a. 5000 mensen in Nederland langzaam het zicht ontneemt. Voor deze oogziekte, die ontstaat door een genetische afwijking...

is nog geen behandeling. 'Er mee leren leven' is waar deze 5000 mensen het mee moeten doen. Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap grote vooruitgang boekt, zodat behandelingen binnen handbereik lijken komen te liggen. 

In Amsterdam UMC willen toponderzoekers een innovatieve gentherapie ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen. Voor dit onderzoek is helaas onvoldoende geld beschikbaar. Daarom komen WIJ als familie Hogervorst uit Noordwijkerhout in actie, doet u mee?

De actie een avond4daagse Walk4light in het donker!
In de laatste week van november gaan wij Dave en Lieneke Hogervorst met onze dochters Fiene, Iefke en Lenne een avond4daagse in het donker lopen, onder de naam Walk4light, om aandacht te vragen voor de fundraiser van professor dokter Camiel Boon.

We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de financiering van een baanbrekend onderzoek naar de ontwikkeling van een behandeling voor de progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa. Wil je ons helpen? Nou dat kan zeker, je helpt ons het meeste door te sponsoren. (klik hier)

Wil je graag meelopen, meld je dan z.s.m. aan (klik hier)! Er is een beperkt aantal plekken. Het is belangrijk dat we goed zicht houden op hoe groot de groep mensen wordt i.v.m. veiligheidsmaatregelen en mogelijk benodigde vergunning.

De dagen/avonden dat er gelopen wordt zijn van dinsdag 23 november t/m vrijdag 26 november van 18.30 uur tot 20.00 uur en de start is op de Brink in Noordwijkerhout. 

De organisatie van actie Walk4Light (klik hier voor meer info) hoopt ook navolging te vinden in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland. Met elkaar kunnen we het benodigde bedrag van c.a. € 800.000,- bij elkaar verzamelen.

Foto's PR