20
okt
'21
Peet van der Slot doet stapje terug bij VVSB-selectie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON

Peet van der Slot doet stapje terug bij VVSB-selectie.

Na een uitstapje van drie seizoenen bij de Koninklijke HFC keerde de 29-jarige Noordwijkerhouter en VVSB'er in hart en nieren Peet van der Slot, dit seizoen weer terug op het oude nest van De Boekhorst. Peet zat al sinds 2009 en meer dan 200 wedstrijden, komend vanuit de jeugd van VVSB, in de selectie van het eerste elftal tot hij naar HFC vertrok. Maar de start van het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022...

gaat niet helemaal zoals Peet er zich van voor had gesteld, in een bericht op de website van VVSB geeft hij een reactie.

Beste mede VVSB’ers,

Afgelopen zomer ben ik vol enthousiasme en ambitie terug gekomen naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en waar ik samen met jullie vele mooie momenten heb meegemaakt. In combinatie met een nieuw sportpark, een goed en leuk team met medespelers plus alle goede kennissen bij de club moesten ervoor gaan zorgen dat het zowel persoonlijk als gezamenlijk nog een mooi laatste hoofdstuk zou gaan worden van mijn loopbaan bij VVSB.

Helaas lopen in de praktijk dingen niet altijd hetzelfde als je het van te voren bedenkt. Ik heb afgelopen twee jaar door een knieblessure en het vorige corona seizoen slechts een handjevol wedstrijden gespeeld. Mijn doel was dan ook om dit jaar direct fit aan het seizoen te beginnen, maar helaas testte ik de dag voordat de voorbereiding begon positief op Corona. In eerste instantie dacht ik hier weinig last van te hebben, maar ondertussen heeft dit helaas anders uitgepakt.

De combinatie van twee jaar lang weinig tot geen wedstrijden, een groot deel van de voorbereiding missen door Corona plus de naweeën van het virus zelf hebben mij vanaf het begin op een fysieke achterstand gezet ten opzichte van mijn teamgenoten. Helaas is dit voor een speler die het vooral van zijn fysieke en conditionele kwaliteiten moet hebben geen gelukkige combinatie..

De afgelopen maanden heb ik hard getraind om de achterstand in te halen, echter merk ik dat dit niet zo makkelijk gaat als gehoopt. Met daarnaast een drukke baan binnen een snelgroeiend bedrijf waar ik verantwoordelijk ben voor de internationale supply chain, een sector die momenteel ook zwaar onder druk staat, merkte ik dat het voor mij moeilijk is om op beide vlakken 100% focus en energie te hebben. En zeker niet als er ook nog een fysieke achterstand goed gemaakt moet worden.

Daarom heb ik de afgelopen periode een stapje terug gedaan bij het 1e elftal. De trouwe volgers van VVSB hadden dit waarschijnlijk de laatste weken al opgemerkt. Wij zijn als team volop bezig om de mindere resultaten van de laatste weken om te draaien en daar probeer ik zo goed mogelijk mijn bijdrage aan te leveren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, hopelijk vieren wij snel weer met elkaar een overwinning in de kantine!

Peet van der Slot

Foto BON.