Datum: 05-12-2021 - 02:49

   

17
okt
'21
Nederlandse Veteranen Bowlers doen mee aan WK-bowlen in Dubai.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nederlandse Veteranen Bowlers doen mee aan WK-bowlen in Dubai.

Van 18 t/m 26 november vindt het WK bowlen voor 50-plussers plaats in Dubai International Bowling Centre te Dubai (VAE). Naast teams uit 37 landen doet Nederland mee met een dames- en herenteam bestaande uit elk 4 spelers. Zo’n 250 atleten zullen om de medailles strijden in de singles, de dubbels, de teams, en de mixed teams. Voor het eerst is in deze editie ook een WK voor 65+ bowlers ingericht....

Ook zij spelen dezelfde events. Deze Wereldkampioenschappen voor de veteranen worden elke twee jaar gehouden sinds 2013 en Nederland heeft tot nu toe nog geen medailles gewonnen.

In de medaillespiegel zijn het vooral de Amerikanen die de boventoon voeren en ook nu zijn zij weer favoriet. Niet gek als men bedenkt dat ze allen tot de professionele elite behoorden en nog steeds meespelen in het professionele veteranen circuit.

Na lange onzekerheid over de doorgang van dit kampioenschap, uiteraard veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, werd in juli bekend gemaakt dat dit toch doorgang zou kunnen vinden. In allerijl werden de Nederlandse spelers geïnformeerd en tijdens de NK in augustus in Nieuwegein konden zij zich eveneens plaatsen voor dit WK.

Dames 50+ 
Anna Yang Maidenhead, Engeland 
Kirsten van der Kooij Krimpen a/d IJssel
Sonja Pannen Almere 
Marja van Dijk Duiven
Reserve:
Yolanda Schouten Velp

Heren 50+
Jack Edelaar Hillegom  (oud-Noordwijkerhouter)
Geert-Jan van Baest Amstelveen
Ernst Jan Bodemann Heerhugowaard
Frans Middag Lelystad
Reserve:
Jan de Jong Noordwijk (oud-Noordwijkerhouter)

Heren 65+
Martin den Blanken Amstelveen
Jan de Bruijn Vleuten

Teammanager/coaches:
Lia Fievet en Frans Wagemakers Maarssenbroek

Geert-Jan van Baest was in 1995 Wereldkampioen met het Nederlands teams. Jack Edelaar, Kirsten v/d Kooij, Sonja Pannen en Marja van Dijk waren ook vertegenwoordigd bij de WK in 2019. Jan de Bruijn heeft in 2015 deelgenomen. Voor de overige deelnemers is dit hun debuut op het internationale podium.

Foto PR.