Datum: 22-05-2022 - 12:47
15
okt
'21
Papegaai Toesie laat zich vangen in Zoetermeer.....
Geschreven door Redactie BON

Papegaai Toesie laat zich vangen in Zoetermeer.....

Grijze roodstaart papegaai Toesie heeft de afgelopen tijd na zijn ontsnapping, zijn baasje Abbas en andere mensen uit ons dorp al flink bezig gehouden. Zelfs de brandweer van Noordwijkerhout werd afgelopen zondag ingeschakeld om de ontsnapte vogel te vangen in de bomen van de Kamille in de wijk Mossenest. Baasje Abbas stond met een pot pindakaas klaar om Toesie te lokken, maar helaas toen de...

brandweermannen van Noordwijkerhout te dichtbij kwamen vloog de vogel van de ene boom en naar de andere boom. Sindsdien heeft de grijze roodstaart papegaai vrij rond gevlogen in de omgeving van de Kamille. Maar er is vandaag bij BON goed nieuws binnengekomen van het baasje Abbas....

Update 15-10-2021:
Yes...Toesie is weer thuis! Naar omstandigheden doet hij het oké. Hij is gisteren door een voorbijganger in Zoetermeer onder een boom gevonden. Deze dacht dat Toesie was overleden, maar hij heeft bij nader inzien toch de dierenambulance gebeld. Gisteravond heeft Toesie een nachtje doorgebracht bij de dierenarts, hij was er op dat moment heel slecht aan toe en voornamelijk heel erg zwak.

Vanmorgen op vrijdag is hij door de dierenarts bij de dierenopvang gebracht, waarna zij contact met mij hebben opgenomen. Het was even puzzelen om aan te tonen dat Toesie daadwerkelijk bij mij hoort, maar het is ons toch gelukt om hem mee naar huis te nemen.

Op dit moment is Toesie weer wat actiever en krijgt hij onder de infrarood lamp steeds meer kracht. Helaas lijkt het erop dat hij zijn zicht voorlopig heeft verloren, maar waarschijnlijk is dit maar tijdelijk. Ook is hij besmet geraakt met bacteriën, maar gelukkig zal hij daar wel snel van genezen.

Gelukkig lijkt Toesie het toch goed te doen en zijn wij heel erg blij dat hij weer thuis is. Hopelijk zal het snel steeds iets beter met hem gaan.

Baasje Abbas.

Foto Wendy Weijers.