Datum: 25-10-2021 - 06:38
14
okt
'21
Feestweek 50 jaar dendert nog goed door op de St. Victorschool in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Sint Victorschool

Feestweek 50 jaar dendert nog goed door op de St. Victorschool. (foto's)

De Victorschool bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden! Daarom hebben zij de week van 11 oktober t/m 15 oktober de hele week feest. De lagere/basis school is lang geleden gestart in het gebouw van De Voorzienigheid aan de Kerkstraat (zie foto's), in 1970 kreeg het de nieuwe naam Sint Victorschool. In 1976 kon de St. Victorschool het nieuwe pand betrekken aan de Pilarenlaan. Tot 2011 is de school...

in dat gebouw gehuisvest geweest, maar na een korte onderbreking op een noodlocatie op het Bavo-terrein staat vanaf 2013 inmiddels een prachtig nieuw gebouw waar alle leerlingen en leerkrachten iedere dag met veel plezier samenkomen.

Helaas kon in het jaar 2020 het 50-jarig bestaan van de school door de corona niet gevierd worden, daarom is het dit jaar alsnog groot feest op de Pilarenlaan. Afgelopen maandag begon de feestweek met binnenkomst door feestelijke ballonnenbogen bij de ingangen van de school. Aan alle kinderen was gevraagd om in een tintje goud naar school te komen.

Op de dinsdag was het pannenkoekenfeest, veel ouders en opa's en oma's kwamen in de stromende regen borden vol warme pannenkoeken brengen naar de leerlingen. Er werd gesmuld in alle groepen! Ook zijn alle kinderen druk bezig geweest met het cijfer 50, op allerlei manieren wordt er deze week nog mee gewerkt, geknutseld en gebouwd.

Als klap op de vuurpijl stonden er donderdagochtend een hele rij van 7 bussen van Brouwers Tours voor de deur om alle kinderen naar Duinrell te brengen voor een heerlijke dag spelen, klimmen, klauteren en roetsjen!

Vrijdag wordt de feestweek nog afgesloten met de uitreiking van de Zilveren Penseel en Gouden Griffel in het kader van de Kinderboekenweek. Op de St. Victorschool zijn ze reuzetrots op knappe lezers en fantasierijke tekenaars.

Foto's Victorschool en oude school foto's PR. Foto's BON van vertrek bussen naar Duinrell.