Datum: 27-10-2021 - 15:27
11
okt
'21
NSL Omloop van Noordwijkerhout gaat virtueel.
Geschreven door Aad Anthonissen

Noordwijkerhoutse vrienden volbrengen de Marathon van Leiden. (foto's)

Twee jaar geleden liepen Lucas van Leeuwen, Christiaan Reeuwijk, Ruud Anthonissen en Gijs Murk met elkaar de marathon van Athene en dat was zo goed bevallen dat zij de wens hadden om het nog een keer over te doen maar dan dichter bij huis. De keus viel al gauw op deelname in Leiden op 10 oktober en zij besloten om de gok te wagen om deze zomer in voorbereiding te gaan ondanks...

dat het helemaal nog niet zeker was of het wel door zou gaan. Maar ja een afstand van 42 kilometer en 195 meter is geen peulenschil dus je moet vroeg met de training beginnen. In de Bollenstreek werden diverse parcoursen uitgezet om de nodige kilometers in de benen te krijgen en zij werden daarbij vergezeld door nieuwkomer Koen Reeuwijk die het ook graag een keer wilde meemaken.

Steeds weer een stukje verder en natuurlijk de nieuwsberichten in de gaten houden wat de overheid zou beslissen over het al of niet doorgaan van sportevenementen. En ja hoor circa vier weken geleden werd het licht op groen gezet en daardoor groeide de motivatie en de zin om te gaan starten met de dag.

Vroeg in de morgen zaten de vrienden aan het pastaontbijt en werden de laatste voorbereidingen getroffen. Een eindtijd hadden ze niet in gedachte. Genieten van deze dag en uitlopen was hun missie. Met de ervaring van Athene kon het eigenlijk niet fout gaan. In een deelnemersveld van 591 atleten en atletes stonden zij om 10.00 uur in de Breestraat van Leiden aan de start.

Lucas, Christiaan, Ruud en Gijs waren getooid in het gele shirt van de Athene marathon en daardoor uitstekend herkenbaar voor de Noordwijkerhoutse supporters en omdat hij er toch bij wilde horen had Koen ook een geel shirt uit de kast getrokken.

Na de start liepen de mannen naar Zoeterwoude onder uitstekende weersomstandigheden. Weinig of geen wind en circa 15 graden. Het parcours, uitstekend afgezet door de organisatie, voerde daarna naar Hazerswoude, Koudekerk aan de Rijn, Hoogmade, Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade.

In al deze kernen stond er veel publiek en gezellige muziek ondersteunde de deelnemers. Met een constant tempo van 6.30 min. per kilometer werden de krachten uitstekend verdeeld. Koen Reeuwijk had inmiddels afgehaakt en volgde zijn weg in zijn eigen tempo. Lucas, Christiaan, Ruud en Gijs kregen Leiden in het vizier. Nog even volhouden en doorzetten.

Zou het dan weer gaan lukken om de finish te halen? Gijs Murk ging met een lichte tempoverhoging de laatste kilometers in en maakte zich daarmee los van de groep en met een kleine voorsprong ging hij uitbundig over de finish. Lucas, Christiaan en Ruud volgde op kleine afstand en gebroederlijk gingen zij omarmd gezamenlijk over de meet.

Het was een prachtig schouwspel. Het was nog even wachten op Koen maar ook hij volbracht zijn allereerste marathon. Zeer voldaan en uiterst tevreden kijken ze terug op een uitstekende prestatie van formaat. Maar zoals bekend viert een Noordwijkerhouter nooit alleen een feestje.

Er waren nog meer Noordwijkerhouters in de marathon gesignaleerd die hieronder staan vermeld. Ook zij deden het fantastisch en mogen terugkijken op een geweldige prestatie. Gefeliciteerd mannen.

Klassering, naam en eindtijd.
114. Tom Nederstigt 3.28.38 uur
169. Jurgen Heemskerk 3.39.27 uur
451. Harry Aartman 4.25.30 uur
468. Gijs Murk 4.30.09 uur
512. Lucas van Leeuwen 4.45.03 uur
513. Christiaan Reeuwijk 4.45.03 uur
514. Ruud Anthonissen 4.45.04 uur
535. Koen Reeuwijk 4.52.43 uur

In totaal kwamen verdeeld over de afstanden (Kidsrun) 2 km., 5km., 10 km., 21 km. en de marathon 6218 deelnemers aan de start. De carrousel is weer losgebarsten en zullen straks weer vele hardloopevenementen van start gaan. Dat er maar veel Noordwijkerhouters hier aan mee gaan doen.

Foto's PR. Klik hier voor de lipdub uit 2011 ivm verhuizing nieuwbouw school.