Datum: 27-10-2021 - 14:30
10
okt
'21
VVSB verliest thuis met 0-3 van ACV, gelukkig was er een 3e helft met Dirk Meeldijk. (foto's+uitslagen+stand)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB verliest thuis met 0-3 van ACV, gelukkig was er een 3e helft met Dirk Meeldijk. (foto's+uitslagen+stand)

VVSB heeft zaterdag de wedstrijd op Sportpark De Boekhorst tegen ACV met maar liefst 0-3 verloren. Op de overwinning van ACV uit Assen viel ook niets af te dingen, want de paars-gele thuisploeg creëerde nagenoeg geen enkele kans en speelde een zeer zwakke wedstrijd. "Misschien lag het aan ons, maar ik had meer verwacht van VVSB" liet ACV-trainer Fred de Boer na afloop aan RTV-Drenthe weten....

VVSB scoorde eerder dit seizoen nog twee overwinningen en stond na de eerste speelronden zelfs bovenin de ranglijst. Maar voorafgaand aan de wedstrijd tegen ACV was de ploeg uit Noordwijkerhout toch alweer teruggezakt naar de tiende plaats.

"Zij speelden een 5-3-2 systeem en dat komen we niet veel tegen. Onze jongens pakten dat echter prima op en ondanks dat ze snel en vaardig speelden hebben wij eigenlijk geen kansen weg gegeven," aldus trainer De Boer van ACV.

Pas laat in de eerste helft kwam ACV op voorsprong door Pascal Huser, die met een mooie aanname met links en een hard schot met rechts de eerste treffer binnenschoot. Ook in de tweede helft vielen de doelpunten pas laat. Het waren de wissels Niels Grevink en Robert Talens die uiteindelijk de zege voor ACV verzekerden. 

Na de treffer van Grevink van ACV was het verzet van VVSB gebroken. "Je zag al dat VVSB met weinig zelfvertrouwen speelde. Wij hebben ook twee keer verloren, maar daar zag je in onze ploeg niks van terug," zei De Boer van ACV.

Na een teleurstellende thuiswedstrijd werd er nog flink nagepraat op 'Veld 7' de nieuwe kantine van VVSB, maar zoals altijd wordt er in Noordwijkerhout toch nog gewonnen in de derde helft.

Zanger Dirk Meeldijk uit Hillegom, die afgelopen week nog volop te zien was in het televisieprogramma 'Typisch Bollenstreek', was ingehuurd door de teams van Bavo 11 en JO19-2 olv Jeroen Pranger en hij zorgde met zijn levens- en feestliedjes voor de nodige opkikkers bij het Noordwijkerhoutse publiek.

Tekst BON.

VVSB leidt thuisnederlaag tegen ACV

VVSB heeft de eerste officiële wedstrijd tegen ACV op het eigen Sportpark de Boekhorst met 0-3 verloren. De gasten uit Assen kwamen voor rust op voorsprong via een fraaie aanval met als eindstation Pascal Huser. In het slot van de tweede helft schoten invallers Niels Grevink en Robert Talens hun ploeg naar de comfortabele einduitslag.

In een aantrekkelijk eerste kwartier van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. Bij VVSB was Felitciano Zschusschen weer terug in de basiself en dat liet hij direct zien in het begin van de wedstrijd. Met twee schoten was de aanvaller van VVSB dichtbij een treffer, maar doelman Ben Wormmeester kon zijn doel schoon houden. Aan de andere kant waren het Pascal Huser, Koen Steg en Steijn Strijker met de kansen. Het vizier stond bij de Assenaren nog niet op scherp, waardoor doelman Rick van der Mast nog niet in actie hoefde te komen.

Naar mate de eerste helft vorderde nam ACV het initiatief volledig in handen. Zo ging het schot van opnieuw Steg naast, maar was het ruim vijf minuten voor rust wel raak. Een aanval via vele schijven kwam terecht bij Huser die oog in oog met doelman Van der Mast de lange hoek vond.

Na rust was de eerste kans voor VVSB, maar het schot van Richelo Fecunda was een prooi voor doelman Wormmeester. Kansen waren er daarna voor ACV, echter was het tot viermaal toe Freddy Quispel die het niet niet wist te vinden. Wie het net wel was te vinden was invaller Niels Grevink. Met een afstandsschot schoot hij zijn ploeg naar de 0-2 en deelde hij de genadeklap aan VVSB. Dat andere invaller Robet Talens nog de 0-3 binnen schoot bleek nog voor de statistieken te zijn.

VVSB mag zich weer gaan oprichten volgende week tegen Harkemase Boys. In Friesland wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

VVSB – ACV 0-3: 38. Huser 0-1, 84. Grevink 0-2, 90. Talens 0-3.
VVSB: Rick van der Mast; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Gino Demon (69. Matthieu van den Assem), Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Brooklyn van Doorneveld, Wout Heemskerk (69. Puck Postma / 74. Ivan Spijkstra); Felitciano Zschusschen (69. Raygivano Dompig), Jayson Halman (53. Bert Steltenpool).

Tekst: Stefan van den Burg

Foto's, uitslagen en stand in de fotogalerij.