Datum: 25-10-2021 - 06:34
04
okt
'21
Zilver op NK judo voor Eva Hornsveld van Judo Team Bollenstreek.
Geschreven door Judoteam Bollenstreek

Zilver op NK judo voor Eva Hornsveld van Judo Team Bollenstreek.

Afgelopen zondag stond Eva Hornsveld op het NK judo in het topsportcentrum Almere. De judobond had flink uitgepakt deze keer. Zowel de zaal had een ander aanblik sinds de vorige keer. Ook was er ditmaal een livestream voor de thuisblijvers en geïnteresseerden thuis.  Hornsveld: ,Het was wel weer een keer leuk om vanuit een opwarmzaal naar de mat toe begeleid te worden. Het geeft dat extra...

beetje mee van een echt kampioenschap’. In de aanloop naar het toernooi waren er wat kleine probleempjes. Hornsveld: ,mijn enkel had tijdens een training een flinke tik gehad, dus de afgelopen weken was het continu tapen voor de training en koelen erna. Daarnaast waren de trainingen op Papendal ook erg vermoeiend dus we moesten wat aanpassen aan de trainingen zodat ik mij sterk en fit zou voelen op het NK’.

Hoofdcoach Johan Zagers vult aan: ,De afgelopen weken waren erg druk met allerlei grote toernooien, we moesten het programma van Eva er tussendoor vlechten. Dat ze op Papendal traint elke donderdag brengt risico’s mee in het aanlooptraject naar dit NK. Dit hebben we intern kunnen oplossen’.

Zondag was het dan zo ver. Eva gaf flink partij en wist haar eerste partij makkelijk te winnen. Een overname werd niet gezien als punt omdat Hornsveld buiten de mat de worp inzette. Bij een volgende actie wist Hornsveld haar tegenstander tegen de grond te werken en knap door te werken naar een armklem. Zagers: ,De afgelopen weken hadden we tijdens de trainingen flink ingezet op het grondgevecht, daar kan Eva het verschil maken’.

Bij de wedstrijd om het goud moest Eva haar meerdere erkennen. Hornsveld: ,mijn tegenstander was een stuk zwaarder dan ik. De opdracht was dan ook om mijn hand die aan de revers zit zoveel mogelijk te strekken en te duwen’. Helaas was de tactiek te effectief en zette Hornsveld zichzelf in beweging en kreeg een worp tegen.

Hornsveld: ,Dit is mijn 3de NK medaille. Eerst bij werd ik derde bij de -18 en de -21 jaar. Nu op het allerhoogste nationale podium 2de! Ik ben echt mega trots op mijzelf!’ Zagers: ,Het is geweldig wat Eva vandaag presteert! We zijn als Judo Team Bollenstreek én sportschool Kaizen heel erg trots op Eva. Dit is goed voor het judo in de Bollenstreek!’