Datum: 25-10-2021 - 07:09
02
okt
'21
Vrijwilligers Manege No Limits op de Schulpweg aan de slag voor de 'grote schoonmaak' in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Manege No Limits / BON

Vrijwilligers Manege No Limits op de Schulpweg aan de slag voor de 'grote schoonmaak'. (foto's)

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Koningin Máxima een bezoek bracht aan Noordwijkerhout, om op 25 juni 2019 de nieuwe manege van Stichting No Limits op de Schulpweg (voormalig Manege Smit) te openen. Bij aankomst werd de Koningin verwelkomd door Caroline Dekker en met het onthullen van het naambord verrichtte Koningin Maxima toen de opening...

De kleinschalige manege No Limits geeft therapeutische paardrijlessen. De ruiters zijn kinderen en volwassenen met onder andere angst, autisme, ADHD of het Syndroom van Down. Reguliere ruiters kunnen ook les volgen, hen wordt gevraagd zich daarnaast in te zetten voor de andere ruiters.

De manege werkt met speciaal opgeleide instructeurs en beschikt over een robotpaard, een interactieve dressuursimulator die beginnende of angstige ruiters kan helpen de ritmische beweging aan te leren. De manege is een ANBI stichting, een Algemeen Nut Beogende Instelling. 

Stichting No Limits kan niet bestaan zonder enthousiaste vrijwilligers.
Het draait op de manege om paardrijlessen aan te bieden voor mensen met een beperking. Als ‘helper of begeleider’ vorm je in de lessen een vast koppel met iemand met een beperking. Het is jouw schone taak om (indien mogelijk) met je ruiter het paard te poetsen en op te zadelen. Je let er goed op dat de ruiter zich veilig voelt en veilig is.

Tijdens de les loop je naast het paard met één of meer ‘helpers’. Het is echt sporten want veel ruiters draven ook gewoon en dan mag jij mee rennen! We komen graag in contact met mensen die fit zijn, ervaring met paarden hebben en rust uitstralen. Voor deze leuke en dankbare taak zoeken we nog helpers voor alle dagen.

Naast de lessen is er ook nog ander vrijwilligers werk te doen, zoals in de stallen of in de kantine. Het is op de eerste plaats ontzettend dankbaar werk. We organiseren regelmatig sociale en leerzame activiteiten voor onze vrijwilligers. 

Grote schoonmaak
Afgelopen vrijdag was er voor de vrijwilligers weer een grote klus te klaren. Natuurlijk wordt er in en rondom de manege geregeld geklust en schoongemaakt, maar zo vlak voor het winterseizoen gaat men aan de slag voor de 'grote schoonmaak' en krijgt alles op de manege een grondige schoonmaakbeurt.

Gelukkig kwamen er vrijdag veel vrijwilligers opdagen en stond er voor hen onder de middag een heerlijke lunch klaar. Vind je het leuk om je bezig te houden met paarden en ruiters of heb je andere talenten die je graag wilt inzetten? Mail dan het inschrijfformulier voor vrijwilligers naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's BON