Datum: 25-10-2021 - 06:45
03
okt
'21
Woonmaand bij de Wereldwinkel Noordwijkerhout.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

Woonmaand bij de Wereldwinkel Noordwijkerhout.

In oktober speciale aandacht voor ambachtelijk en eerlijke handgeborduurde kussens uit India. De aankoop van dit product draagt bij aan de realisatie van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Wereldwinkel Noordwijkerhout geeft ter gelegenheid van de woonmaand bovendien U kan met uw aankoop actief bijdragen aan een consumptiepatroon dat goed is voor mens...

samenleving en planeet. Door te 'wereldwinkelen' laat u zien dat u over grenzen heen kijkt. Met uw aankoop laat u zien dat u kiest voor een betere en eerlijker wereld.25% kussenkorting.

Product van de maand
Iedere maand zet de Wereldwinkel een bijzonder fairtrade product in de schijnwerpers. In oktober zijn dat de handgeborduurde kussens uit India van Only Natural. De kussens van Only Natural worden gemaakt in een familiebedrijf in Moradabad, India.

De familie Rajiv, 3 broers en hun vrouwen, produceren hier textiel. Mevrouw Pallavi maakt de borduurontwerpen naar oude traditionele tekeningen uit Noord India. De kussens worden gemaakt met machinale borduurmachines aangevuld met handmatig aangebrachte accenten. Het bedrijf is in 15 jaar uitgegroeid tot een welvarend bedrijf met ongeveer 120 werknemers.

Only Natural
Only Natural is vanaf de start betrokken het bedrijf en heeft mede bijgedragen aan de ontwikkeling. Zij doen dat onder andere door de ontwerpen te vertalen naar westers wensen en door vooruit te betalen om de productie mogelijk te maken. Het uitgangspunt hierbij is het vormgeven van een langdurige handelsrelatie met aandacht voor het belang en welzijn van de mensen die er werken en aandacht voor het milieu.

Wij hebben gezien dat de leveranciers, daar waar het beleid gericht is op de lange termijn visie het belang van goede arbeidsverhoudingen vanzelfsprekend is. Items als leefbaar loon, geen kinderarbeid en het recht voor een kind om naar school te gaan zijn vanzelfsprekend. Only Natural bezoekt (niet in Covid tijd!) de fabrieken elk jaar. De medewerker in India gaat voor op inspectie bij de fabrieken om oog te houden op een goede voortgang.

Koop een betere wereld
Vrijwilligers in bijna 200 Wereldwinkels in Nederland willen iedereen aanmoedigen om bewust te kopen en zo actief bij te dragen aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn bekend als SDG’s: Sustainable Development Goals. Wereldwijd zijn deze SDG’s het kompas naar een betere, veilige en duurzame wereld in 2030.

In de campagne ‘Koop een betere Wereld’ ligt de focus op 1 geen armoede, 8 eerlijk werk en economische groei, 12 verantwoorde consumptie en productie. Consumenten kunnen met hun aankoop actief bijdragen aan een consumptiepatroon dat goed is voor mens, samenleving en planeet.

Lees meer over de Wereldwinkel in Noordwijkerhout op http://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl, of kom langs in de winkel aan Dorpsstraat 44.

Foto's PR.