Datum: 23-09-2023 - 03:58
02
okt
'21
Noordwijk kindercultuurmaand van start in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Buurtsportcoach gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Noordwijk kindercultuurmaand van start.

Vrijdagmorgen hebben wethouder Roberto ter Hark, directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing Quirine Kamphuisen en directeur van de Witte School Tia Vogelaar onder feestelijke begeleiding van Crescendo Noordwijk het startsein gegeven voor de Noordwijk kindercultuurmaand. De hele maand oktober zijn er heel veel leuke extra activiteiten voor kinderen bij de musea en culturele instellingen...

in de gemeente Noordwijk. Het startsein vond plaats op het schoolplein van de Witte School die vandaag ook haar 90ste verjaardag viert. Driedubbel feest want ook de Kinderboekenweek die volgende week start met als thema ‘Worden wat jij wil’ werd mooi in beeld gebracht door het onderwijzend personeel dat voor even als verpleegster, stewardess of zelfs astronaut gekleed ging.

Kindercultuurcampagne
De campagne ‘Ga je mee op reis’ is ontwikkeld door de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing met als doel kinderen uit de gemeente Noordwijk en de regio kennis te laten maken met het culturele aanbod in Noordwijk en Noordwijkerhout en het aantal bezoekers te verhogen.

De musea, culturele instellingen en verenigingen zijn enthousiast aangehaakt met veel leuke activiteiten en extra’s, zoals workshops en de mogelijkheid om kennis te maken met culturele verenigingen.

Plattegrond
Voor de kindercultuurcampagne worden diverse middelen ingezet, echt op de kinderen gericht. Zij worden uitgenodigd cultuur te gaan beleven en dat samen te ondernemen met hun ouders, grootouders of met wie ze willen. De basis is een prachtige plattegrond met daarop de musea en culturele instellingen aansprekend in beeld gebracht. Elk kind dat een van deze bezoekt, ontvangt daar een sticker.

Met 4 stickers op de plattegrond kunnen de kinderen naar VVV Noordwijkerhout of VVV Noordwijk om daar een verrassing op te halen. De Noordwijk kindercultuurmaand wordt onder de aandacht gebracht via A0 borden in Noordwijk en Noordwijkerhout, op de scholen en met een leuk filmpje op social media. Meer informatie is te vinden op www.noordwijk.info/cultuur.

Kijk voor meer foto's op Blik Op Noordwijk.