Datum: 25-10-2021 - 05:43
01
okt
'21
NOV-bestuur benoemd Janneke Wagenaar en Joost van Halem tot 'Lid van Verdienste'.
Geschreven door BON / Bestuur NOV

NOV-bestuur benoemt Janneke Wagenaar en Joost van Halem tot 'Lid van Verdienste'.

De afgelopen veertig jaar hebben Janneke Wagenaar en Joost van Halem met veel plezier hun winkel van Boekhandel Wagenaar & van Halem (lid van Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV)) beheerd in het gezellige Noordwijkerhout. Maar onlangs hebben ze middels een persbericht op BON aangegeven dat ze meer tijd voor zichzelf gaan nemen en dat ze de laatste pagina van het boek...

van hun werkzame leven als ondernemersechtpaar vanaf 16 oktober gaan omslaan. 

In de Algemene Jaarvergadering 2021 van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging op donderdagavond 30 september, werd door NOV-voorzitter Pieter van der Geest uitgebreid stilgestaan bij het naderende afscheid van Janneke en Joost. Zij kwamen in 1981 in Noordwijkerhout wonen, om de eerste twee jaar aan de slag te gaan als bedrijfsleider van de nieuwe boekenwinkel in de Havenstraat.

In 1983 kregen Joost en Janneke de kans om de zaak over te nemen en werd de zaak omgetoverd tot Boekhandel Wagenaar & van Halem en hebben dat nu 38 jaar met heel veel plezier gedaan. 

Voorzitter Pieter van der Geest: "In 40 jaar is er heel veel gebeurd in het leven van iedereen, maar één ding is al die tijd een constante factor gebleven en dat is jullie winkel. Een winkel waar jullie meestal samen te vinden waren. Een winkel waar jullie iedereen met veel geduld, vakkennis en vooral een geweldig geheugen over ieder zijn lees-voorkeuren hielpen.

Aandacht voor iedereen, ouders, kinderen of alweer hun kinderen, zij wisten jullie winkel te vinden. Tijdschriften en kaarten, reisgidsen et cetera, allemaal ruim gesorteerd en als jullie iets niet hadden werd het wel even voor je besteld. Maar jullie hebben ook bij de bewoners van de campings en huisjes vele vaste klanten. Een plank vol Engelse en Duitse boeken en kranten voor de toeristen.

Vanaf het begin zijn jullie lid geweest van het NOV, waar jullie niet alleen betrokken lid zijn geweest maar ook in het bestuur hebben gezeten. Jullie hebben aan de wieg gestaan van de NOFFIES en tot op heden innamepunt zijn van de volle boekjes.

Jullie verzonnen de NOFFIE acties in december en de laatste jaren ook in de zomer. Als ongeveer de oudste actieve leden van onze club kon ik als nieuwbakken voorzitter, even naar binnen lopen om dingen in een historisch perspectief te zetten. Daarom heeft het NOV-bestuur unaniem besloten jullie beiden te benoemen tot 'Lid van Verdienste' "; aldus de NOV-voorzitter.

Naast de oorkonde voor 'Lid van Verdienste' kregen Janneke en Joost een prachtige bos bloemen, een ingelijste foto van de Witte Kerk met zicht vanuit hun winkel en een waardebon voor een tweedaags hotelverblijf met ontbijt en diner. Tot en met 16 oktober kunt u Janneke en Joost nog gedag zeggen in hun winkel aan de Havenstraat.