Datum: 25-10-2021 - 06:52
30
sep
'21
Burgemeester Wendy Verkleij bezoekt stamtafel 'Met je Hart' bij start 'Week van de Eenzaamheid' in Noordwijkerhout.
Geschreven door St. Met je hart Noordwijkerhout/Noordwijk / BON

Burgemeester Wendy Verkleij bezoekt stamtafel 'Met je Hart' bij start 'Week van de Eenzaamheid'.

Het afgelopen jaar was voor iedereen lastig, daar is geen discussie over mogelijk. Maar onze gedachten waren toch extra veel bij onze gasten, mensen op leeftijd die in sommige gevallen heel erg alleen zijn. En dan is dat in een tijd waarin fysiek contact slecht mogelijk is heel erg moeilijk. Ook wij als Stichting Met je hart Noordwijk/Noordwijkerhout vonden het lastig dat we niets mochten en konden...

organiseren voor onze gasten. Wel vonden wij het erg belangrijk contact te houden dus elke maand hebben wij iets leuks verzonnen. Onze geweldige club vrijwilligers brachten een attentie langs bij onze ouderen en op deze manier was er direct tijd voor een praatje aan de deur.

Vorig jaar hadden we onze gasten gevraagd iets te schrijven of knutselen over wat de corona-tijd met hun deed en hoe zij het ervaren. Al deze stukjes hebben wij gebundeld in een herinneringsboek die dit jaar bij iedereen op de mat viel.

In januari startten we met een bakje erwtensoep, in februari mooie tulpen en koekjes voor de Valentijn, met Pasen bolletjes met chocolade, verpakt in een schattig kippetje; onze gaste Sjan haakte er 140 voor ons!! Met koningsdag natuurlijk een lekkere tompouce, daarna volgde een koffiemok met een zelfgemaakte brownie en tot slot de stroopwafels.

Burgemeester Wendy Verkleij bezoekt stamtafel 'Met je Hart' bij start 'Week van de Eenzaamheid'.
Sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn kon men bij 'Met je Hart' de afgelopen weken eindelijk weer van start gaan met het organiseren van ontmoetingen. In het begin nog klein van opzet met een kopje koffie drinken met een aantal mensen in de ochtend en dat was al een heerlijke start. Veel ouderen keken er naar uit en de vrijwilligers van 'Met je Hart' zeer zeker ook!

Op donderdagmiddag kon er weer eens een heuse vaste stamtafel georganiseerd worden waarbij gasten aanwezig konden zijn. De vaste stamtafel met iedere keer verschillende groepen (in totaal staan er 110 gasten ingeschreven) staan eens per maand klaar bij Eeterij de Beleving, Restaurant Hudson en Brownies & Downies. 

De stamtafel stond dit keer in Restaurant Hudson aan de Dorpsringweg. Naast de vertrouwde gasten en vrijwilligers Judith en Sandra, bracht een bijzondere gast deze middag ook een bezoek aan de stamtafel en dat was niemand minder dan burgemeester Wendy Verkleij.

De burgemeester kwam gezellig bij de stamtafel aanschuiven om een kopje koffie/thee met de gasten mee te drinken en te praten met de ouderen van Noordwijkerhout over hoe zij de coronatijd ervaren hebben en zijn doorgekomen.

Het bezoek van burgemeester Wendy Verkleij aan de stamtafel van 'Met je Hart' is een mooie start van de 'Week van de Eenzaamheid' die van 30 september t/m 7 oktober in Nederland gehouden wordt.

In het hele land zijn er diverse activiteiten gepland rondom eenzaamheid en eenzame mensen en de stamtafel op donderdagmiddag van Stichting Met je Hart in de gemeente Noordwijk was er daar eentje van.

Foto's BON.