Datum: 25-10-2021 - 07:01
29
sep
'21
Tess van Eijk geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Tess van Eijk nog een extra schooljaar kinderburgemeester.

In een brief aan de gemeenteraad heeft burgemeester Wendy Verkleij aangegeven dat ze kinderburgemeester Tess van Eijk heeft aangeboden om nog een schooljaar door te gaan als kinderburgemeester. Op 24 november 2020 werd Tess geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Helaas heeft de nieuwe kinderburgemeester door de coronacrisis haar taken beperkt kunnen...

uitvoeren. Bijeenkomsten en evenementen gingen niet door vanwege de coronamaatregelen. Ook werd de eerste Kinderraad, waar de kinderburgemeester een belangrijke rol moet krijgen, geannuleerd. Op de vraag van burgemeester Verkleij heeft Tess aangegeven dat ze daarom graag nog even door gaat als kinderburgemeester.

De burgemeester gaf in de brief ook aan dat Tess haar taken als kinderburgemeester de komende maanden, nu de coronamaatregelen steeds verder worden afgebouwd, naar verwachting vaker kan uitvoeren en de burgemeester zal gaan vergezellen naar bijeenkomsten en evenementen.

Samen met de kinderburgemeester en haar ouders heeft burgemeester Verkleij het protocol, waarin de taken en afspraken staan opgenomen, op 27 september 2021 opnieuw ondertekend voor het schooljaar 2021-2022.

Tess heeft als kinderburgemeester dit jaar nog wel een ceremoniële rol kunnen spelen bij de Dodenherdenking op 4 mei, waar zij een herdenkingskrans legde en een mooie toespraak hield namens de jeugd van onze gemeente. Ook was zij onder andere betrokken bij de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe jeugdlintje en de start van de verkeersexamens van scholieren in onze gemeente.

Foto PR: installatie kinderburgemeester 24 november 2020.