27
sep
'21
Moedertje Groen (Tessa Yanover) presenteert haar boek op het strand van Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Moedertje Groen (Tessa Yanover) presenteert haar boek op het strand van Noordwijk.

Moedertje Groen, de in Noordwijkerhout geboren Tessa Yanover en nu woonachtig in Noordwijk, heeft haar boek vandaag gepresenteerd op het strand van Noordwijk. Na een inleiding over haar boek en de totstandkoming daarvan gaf Tessa uitleg over diverse dieren die leven in de zee en haar eigen ervaringen op de zee zoals met het subboard vier kilometer uit de kust raken op een spiegelgladde zee...

en omringd zijn door honderden kwallen. Gevaarlijk maar ook enorm stoer! Totdat de reddingsbrigade komt vragen of ze nog eens terug komen op het strand, want ze waren al een tijdje ‘zoek’. Na een flinke peddelklus, door de oostenwind geen makkelijke opgave, waren ze net op tijd terug voordat een hevige onweersbui losbarstte. Een prachtige ervaring.

Na de presentatie was het tijd om met de aanwezigen een kleine strandexcursie te gaan ondernemen. Met schepnetjes en een groot net kon degene die dat wilde ‘korren’, in de branding het net door de zee heen trekken en kijken wat je allemaal voor moois kan vangen. Tessa legde uit wat er allemaal gevangen werd, van kleine garnaaltjes tot krabbetjes, van alles kwam tevoorschijn uit de zee. 

In het boek ‘Moedertje Groen’ neemt Tessa Yanover de lezer mee op een reis door haar eigen natuurlijke wereld dichtbij huis. Zij schrijft enthousiast, informatief en met humor over ‘buiten leven’, de windrichtingen, thuis en (moes)tuin, strand, zee en duin, vogels, sporen en de factor tijd. De hoofdrolspeler is de natuur zelf, want bewust en onbewust leert zij ons dat de mens zelf ook natuur is en dat we om die reden goed voor de natuur moeten zorgen, want zorgen wij voor haar, dan zorgt zij voor ons.

Het boek kost 21,99 en kan je bestellen via www.moedertjegroen.nl/boek  Als je via deze link besteld ontvang je er gratis een zakje berkenzaden bij om zelf bomen te kunnen planten en wordt het boek gesigneerd. Bestellingen in Noordwijk en Noordwijkerhout worden in september gratis bij je thuis bezorgd. Buiten deze woonplaatsen wordt het boek per post verstuurd.

Klik hier voor meer foto’s en video: BON Wendy Weijers.