Datum: 24-10-2021 - 21:21
26
sep
'21
Verdien € 400,- voor een goed idee op Burendag in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Update: foto's+verslag Burendag 2021: wethouder Sjaak vd Berg Braambos, koffietour Padua, Nix Dus Robijnstaete, Beltmolen, Spanjaarskrocht.

Op zaterdag 25 september (maar ook met activiteiten op vrijdag en zondag) viert Nederland voor de vijftiende keer Burendag dit weekend. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest, waar elk jaar honderdduizenden buren aan meedoen. Samen ondernemen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en hen nader tot elkaar brengen. Burendag is...

een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het was voor initiatiefnemers in dorpen en steden ook dit jaar weer mogelijk om geld (maximaal € 400,=) aan te vragen bij het Oranje Fonds voor het organiseren van activiteiten in het weekend van Burendag. 

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor iedereen die iets goeds wil doen voor een ander. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

In Noordwijkerhout en De Zilk zijn ook een flink aantal initiatieven ontstaan en hebben buren elkaar opgezocht. Soms om gewoon een gezellig bakkie met elkaar te doen, maar soms ook om met elkaar wat te ondernemen en aan de slag te gaan.

Wethouder Sjaak van den Berg helpt een handje op Braambos.
Zo ook op de Braambos waar de eigenaren van de etagewoningen de handen uit de mouwen staken om de tuin en plantsoenen, die eigendom zijn van hun eigen VVE (Vereniging van Eigenaren), eens goed onderhanden te nemen.

Wethouder Sjaak van den Berg die groenonderhoud in zijn portefeuille heeft, was door de bewoners uitgenodigd om de eerste aanzet te geven tot de opknapbeurt. Na het eerste kopje koffie om 09.30 uur ging men hard aan de slag, de plannen van hoe het moest gaan worden hingen op het bord.

De bewoners doen het meeste werk zelf maar er is ook hulp gevraagd aan Havaroo Bestratingen, zij gaan als gulle geste het nieuwe terras met tegels aanleggen in de voortuin voor de bewoners. Een gezellige Burendag ook heel nuttig maken, dat is een mooi initiatief van de bewoners van het Braambos.

Woningstichting Padua met een koffietour op Burendag.
Dit jaar deed Woningstichting Padua voor het eerst, als try-out, mee met de landelijke Burendag. Het team van afdeling Wonen hadden de bewoners van drie van hun complexen uitgenodigd, om ter plaatse bij het speciale ingehuurde koffiewagentje, de overheerlijkste koffie met wat lekkers te komen drinken en even bij te kletsen.

In de ochtend was het team aanwezig
bij het complex van Breeland in De Zilk, rond de klok van 12.00 uur stond men bij de flat van Teunisbloem in Noordwijkerhout en om 14.00 uur werd de koffie geschonken voor de bewoners van de Meander op het plein voor het Padua-kantoor op de Via Antiqua.

De weersomstandigheden waren, ondanks dat het een bewolkte dag was, goed te noemen om buiten een bakkie te doen. Helaas geen zonnetje maar wel droog en een prima temperatuurtje. Het team Wonen van Padua was heel tevreden met de opkomst en gaan er zeker een vervolg aangeven op wellicht nog meer of andere plaatsen.

Burendag op Robijnstaete, Beltmolen, Spanjaarskrocht.
Verder waren op een flink aantal plaatsen in Noordwijkerhout en De Zilk nog meer gezellige Burendag-bijeenkomsten, op o.a. de daktuin van Robijnstaete konden bewoners genieten van een optreden van boerenblaaskapel Nix Dus.

Op de Beltmolen en Spanjaarskrocht (update foto's) stond er een springkussen en waren er spelletjes voor de kinderen en konden de ouders een lekker bakkie met elkaar drinken en even bijpraten.

De foto's op de bovenstaande locaties zijn van BON, heeft u foto's van uw Burendag-activiteit dan kunt u ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan plaatsen we ze erbij in de fotogalerij.