Datum: 09-12-2021 - 05:02

   

29
sep
'21
Noordwijkerhout met Tinus, Daan, Arnold, Nico en Tessa in 'Typisch Bollenstreek'. (foto's+uitzending gemist)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhout met Tinus, Daan, Arnold, Nico en Tessa in 'Typisch Bollenstreek'(foto's+uitzending gemist)

In de documentaire-serie 'Typisch...!' volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland en de komende weken specifiek die van de Bollenstreek. De televisie-uitzendingen zijn dagelijks te zien van maandag 20 september tot en met donderdag 7 oktober om 19.20 uur op NPO 2. Wie zijn de mensen die wonen in de Bollenstreek en hoe ziet hun leven eruit?...

Een paar weken per jaar, als de bloemen in bloei staan, is dit misschien wel het mooiste plekje op aarde, de Bollenstreek. Wereldwijd beroemd om haar prachtige velden tulpen, narcissen en hyacinten.

Maar de Bollenstreek is meer dan alleen maar bollenvelden. Ook de duinen en de zee doen mee. In dat opzicht is de Bollenstreek een gebied van tegenstellingen. Van zandgrond en zout water. Van bloemendorpen als Noordwijkerhout, De Zilk, Lisse, Hillegom én vissersdorpen als Noordwijk en Katwijk.

En zo kan het zijn dat er in de Bollenstreek opzichtig wordt geflaneerd en gefeest op de boulevards aan de kust, terwijl er een stukje verderop keihard wordt gebuffeld in de bollenvelden. Twee kanten van dezelfde medaille. Aan de ene kant laten zien wat je hebt en aan de andere kant die nuchterheid en soberheid.

In iedere uitzending komen er Bollenstreekers aan het woord, maandag 20 september was de eerste uitzending. In deze uitzending kwam er nog geen Noordwijkerhouter op Zilker in beeld, maar in de tweede uitzending op dinsdagavond wel. 

BNer de 72-jarige Nico Meeuwenoord (van Nico Meeuwenoord Steengoed) mocht als eerste Noordwijkerhouter zijn verhaal voor de televisie vertellen. Nico verzameld en onderhoudt al jaren oldtimers en je ziet hem dan ook regelmatig er mee door de Bollenstreek toeren. En zo ook in verschillende uitzendingen van 'Typisch Bollenstreek' en daarin vertelt hij wat in zijn ogen nou typisch de Bollenstreek is.

Update 29-09-2021:
In de uitzendingen van vorige week en afgelopen maandag kwam ook Moedertje Groen veelvuldig in beeld. De in Noordwijkerhout geboren Tessa Yanover was onlangs ook nog in een item BON, om haar eerste boek te promoten.

In de uitzending van deze week op maandag liet Nico Meeuwenoord zijn prachtige oude ambulance zien, die heel lang dienst heeft gedaan in de Bollenstreek.

In de 'Typisch Bollenstreek' van gisteren dinsdagavond ging de al in verschillende uitzendingen aanwezige Cor uit Noordwijk, een middagje biljarten en daar nam hij het o.a. op tegen Tinus de Ridder uit Noordwijkerhout.

Natuurlijk waren Tinus zijn zoon en Ajaxfan Daan en vriend Arnold Geerlings (onlangs ook al op BON te vinden met de uitgave van zijn boek) ook daarbij aanwezig. Tinus ging na afloop van de biljartwedstrijd met de eeuwige roem en de beker aan de haal en nam ze mee naar Kokkerhout.

Tot en met 7 oktober komen wellicht nog meer Noordwijkerhouters voor de camera van 'Typisch Bollenstreek', wie en in welke uitzending is nog de vraag dus kijken maar. Geen tijd? BON houdt het voor u in de gaten.

Alle uitzendingen 'Typisch Bollenstreek' kunt u terugkijken via Uitzending Gemist klik hier. 

Foto's zijn screenshots van de uitzending.